• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Rio: Teambrons!!

  De Nederlandse dressuurequipe heeft op de Paralympische Spelen brons veroverd in de Landenwedstrijd. Groot Brittanniƫ won met overmacht goud, Duitsland het zilver.

  Rio: Teambrons!! - 16-09-2016


  Voor Nederland is het brons voor het team de vierde medaille in de para-dressuur van deze Spelen. ,,Een super team effort”, aldus de uiterst tevreden bondscoach Joyce Heutink. ,,Hier heeft iedereen jaren hard voor gewerkt en dit resultaat is geweldig.”
  Tot de laatste ruiters in de individuele proef in Grade 1a, waarin Nederland zelf geen combinaties aan start heeft, bleef het spannend welk land het brons zou veroveren in de Landenwedstrijd in Rio de Janeiro.

  De Noorse ruiters behaalden niet de scores die Nederland konden bedreigen en daarmee hield het team van bondscoach Joyce Heuitink de derde plaats vast die ze al na de teamtests op dinsdag had behaald.

  Constant doorgebouwd
  Heuitink: ,,We hebben hier planmatig naar toe gewerkt en de afgelopen jaren constant doorgebouwd. Ik ben blij dat die plak er dan uitkomt. Ik heb hele mooie, constante proeven gezien van mijn ruiter en amazones. Ze hebben alle vijf, ook Sanne Voets die individueel start, boven de 70 procent gescoord en rijden vrijdag allen de finale. Dat is nog niet eerder gebeurd. In de finale gaan we er weer voor, want er liggen nog meer medailles in het verschiet.”

  Het succes in de paardensport komt niet alleen van de ruiters en de paarden. ,,Ik wil graag de grooms, eigenaren van de paarden, de trainers, ouders en alle andere begeleiders bedanken voor hun inzet om dit succes mogelijk te maken”, besluit Heuitink.

  Het brons in Rio is de derde Paralympische medaille voor Nederland in de Landenwedstrijd na zilver in 2000 in Sydney en brons in 2004 in Athene. Geen van de leden van het huidige team waren er destijds bij.

  Team
  Het team dat vrijdagmiddag tijdens de huldiging de bronzen medaille uitgereikt krijgt bestaat uit Nicole den Dulk en Wallace NOP in Grade 1b, Demi Vermeulen met Burberry en Rixt van der Horst met Caraat in Grade II en Frank Hosmar met Alphaville NOP in Grade IV. Frank behaalde met Alphaville NOP de hoogste scores voor het team.

  Uitslag Paralympische Spelen, para-dressuur Landenwedstrijd
  Goud Groot Brittanniƫ, 453,306
  Zilver Duitsland, 433, 321
  Brons, Nederland 430,353  Rio: Teambrons!! - 16-09-2016
  Podiumbomb met het hele begeleidingsteam - 16-09-2016
  Podiumbomb met het hele begeleidingsteam

  Datum: 16 september 2016

  « Terug