• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Met team N.O.P.-paarden naar EK Para-Dressuur

  Bondscoach para-dressuur Joyce Heuitink reist met een uiterst gemotiveerd vijftal en een compleet team met N.O.P.-paarden af naar Deauville voor het EK para dressuur op 17-20 september. “Ons doel: een teammedaille”

  Met team N.O.P.-paarden naar EK Para-Dressuur - 13-09-2015

  Op de EK’s para-dressuur in 2011 en 2013 werden de teammedailles verdeeld tussen Engeland, Duitsland en Denemarken. Dit jaar was Heuitink al erg succesvol met haar teams. Het team werd derde in Waregem, tweede in Deauville, tweede in Mannheim en won in Roosendaal en Uberherrn. “Dat zegt niet alles. De toppers rijden net als in de reguliere dressuur bijna nooit tegen elkaar. Behalve zo meteen op het kampioenschap! Iedereen is in vorm. We gaan voor een teammedaille. We zijn blij met elke kleur”, benadrukt Joyce Heuitink.
  Veertien teams hebben zich aangemeld, in het totaal nemen 20 nationaliteiten deel.

  Begeleiding
  Voordeel is dat Deauville, ook wel aangeduid als ‘paardenhoofdstad van Frankrijk’, al bekend is voor de ruiters. De internationale para-wedstrijd in april staat jaarlijks op het wedstrijdprogramma.
  Grade I en II worden binnengereden, grade III en IV buiten. Er is dus ook een dubbele groep juryleden nodig. Hanneke Gerritsen (Ommen) maakt in elk geval deel uit van de jury.

  Ruiters en paarden worden naast bondscoach Joyce Heuitink bijgestaan door teamveterinair Brenda Hoogelander en fysiotherapeute Tessa van Roy van NOC*NSF.

  Wijzigingen
  Nicole den Dulk (Elen) is het hele seizoen al in bloedvorm met haar beide paarden Fifty Fifty en Wallace N.O.P.. Zij was dus ook haar eigen reserve in het team. Na het trainingskamp in Vorden afgelopen week werd voor Wallace N.O.P. in het team gekozen, wat het kwartet N.O.P.-paarden in het team completeert. “Ja, wat een luxe positie, kiezen uit twee toppers!”, lacht Nicole den Dulk, “Wally heeft net iets meer natuurlijke kwaliteit dan Fifty Fifty en ik kan hem steeds beter motiveren om die kwaliteiten ook te laten zien. Vandaar.”

  Eerder al deed zich een wijziging in de individuele afvaardiging voor. Lotte Krijnsen en haar 9-jarige Rosenstolz nemen deel i.p.v. Sabine Peters. Het is voor administratief medewerkster Krijnsen (26) haar eerste kampioenschap. “Ik ben geweldig begeleid door Joyce Heuitink en heb extra lessen genomen van Seth Boschman die misschien ook nog naar Frankrijk komt. Ik vind dit EK een prachtige kans!”, zegt Krijnsen.

  De afvaardiging:

  Team:
  Nicole den Dulk (Elen) met Wallace N.O.P. (Future x Rohdiamant; ruin 2003) grade Ia
  Rixt van der Horst (Nistelrode) met Uniek N.O.P. (Gribaldi x Igor; ruin 2001) grade II
  Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias; ruin 2005) grade IV
  Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB N.O.P. (Florestan I x Cocktail; ruin 2002) grade III

  Individueel:
  Lotte Krijnsen (Enschede) met Rosenstolz (Rotspon x Sandro Hit; merrie 2006) grade III.

  Bron: KNHS

   
   

  Datum: 13 september 2015

  « Terug