• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Uberhernn: met koorts naar afgetekende zeges

  Afgelopen woensdag vertrok Frank naar Uberhernn voor de tweede observatiewedstrijd richting het EK in Deauville later dit jaar.

  Uberhernn: met koorts naar afgetekende zeges - 07-07-2015

  Frank was woensdag al niet fit toen hij vertroken en was door een keelontsteking waar hij mee te kampen had, amper te verstaan. Toch vertrok hij vol goede moed, maar met de nodige zorgen om Alphaville NOP vanwege de verwachtte hoge temperaturen, richting het Saarlandse Uberhernn (Duitsland).

  In Uberhernn aangekomen bleek het daar nog wat warmer dan in Nederland en waren er voor de paarden geen ventilatoren in de stallen aanwezig. Dus werd Alphaville verschillende malen per dag koud afgespoeld en daar deed hij het goed op. Frank daarentegen werd alsmaar slechter en de koorts werd steeds heviger.

  Met hulp van Joyce Heuitink (bondscoach) en Brenda Hoogelander (teamveterinair) kon Alphaville toch goed werden voorgebracht voor de veterinaire keuring en kon Frank op vrijdagochtend vroeg van start gaan. Ondanks de koorts mocht Frank toch de winst in ontvangst nemen tijdens de Grade IV landenproef van het driesterren CPEDI. Samen met zijn Alphaville N.O.P. kwam Frank tot een score van 72.89%. Ruimschoots voldoende voor de overwinning, want thuisamazone Carolin Schnarre bezette met 69.52% de tweede plek, voor landgenoten Lena Weifen-Rohde en Don Turner (69.20%). “Het was net of Alphaville het voelde dat ik me niet goed voelde, want hij heeft me echt geholpen in de proef”, aldus een zieke Frank.

  Ook op zaterdag mocht grade IV als eerste rubriek starten en opnieuw reed Frank zijn Alphaville N.O.P naar de winst in de Grade IV dit keer tijdens de individuele test. Met 73.73% bleven ze de Russische Nataliya Martiyanova en Ilion (72.65%) ruim voor. De Franse amazone Nathalie Bizet was met Odate F.J. goed voor de derde plaats (70.59%). Sabine Peters en Carolus Magnus eisten met een percentage van 69.24% de vijfde plaats op.

  “Ik vroeg na de proef aan Joyce (Heuitink) of de proef goed was, of dat het nergens op leek, want ik was totaal mijn gevoel kwijt, dat is me nog nooit overkomen. Ik voelde me zo slecht dat ik halverwege de proef wilde stoppen, maar heb dat op karakter niet gedaan. Na de proef was Brenda er om Alphaville over te pakken, want ik kon niet meer”.

  Frank is na deze proef ziek naar huis gegaan, om daar goed uit te zieken en aan te sterken. “De twee overwinningen zijn natuurlijk erg mooi, maar ik heb er niet van kunnen genieten. Wel ben ik ontzettend trots op mijn Alphaville NOP, die er altijd voor me is en me deze wedstrijd enorm heeft geholpen”.

  Thuisgekomen bleek het team voor de landenwedstrijd, waarin Frank ook was opgenomen, eerste te zijn geworden in deze landenwedstrijd. Dit natuurlijk mede dankzij de twee eerste plaatsen van Frank en de goede resultaten van Rixt van der Horst, Nicole den Dulk en Demi Vermeulen. Nog niet eerder was de landenwedstrijd in het buitenland gewonnen!  Uberhernn: met koorts naar afgetekende zeges - 07-07-2015
   

  Datum: 7 juli 2015

  « Terug