• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Frank en Alphaville NOP breken records

  Voor Frank was het een drukke, maar zeer succesvolle week op sportief gebied. Met zijn Alphaville N.O.P. heeft hij zowel in de para dressuur als in de reguliere dressuur topresultaten neergezet.

  Frank en Alphaville NOP breken records - 01-06-2015

  Paradressuur
  Het CPEDI3* Roosendaal was het grootste Europese paradressuurevenement van dit seizoen tot nu toe met maar liefst 61 combinaties die aan de start verschenen.

  Het Nederlandse para-team bestaande uit het zilveren WK-team van Caen 2014 pakte de winst in de landenwedstrijd in Den Goubergh in Roosendaal. Kou, wind en regen verhinderde het Nederlandse viermanschap niet van uitstekend presteren. Bondscoach Joyce Heuitink was trots.

  Frank, Sanne Voets , Demi Vermeulen en Rixt van der Horst waren de twee dagen met de landenproef en individuele proef, beide meetellend voor de landenwedstrijd, in topvorm. In grade IV reed Frank met Alphaville N.O.P zulke fijne proeven dat zijn eeuwige concurrente, de Britse paralympisch kampioene Sophie Wells, zei dat hij de landenproef had moeten winnen! “Het was een kippenvel-proef”, vond bondscoach Heuitink. Hij werd door in beide proeven een behoorlijk afwijkend juryresultaat, twee keer tweede maar leverde met zijn scores een grote bijdrage aan het winnende teamresultaat tijdens deze eerste observatiewedstrijd richting het EK in Deauville in september.

  Tijdens de afsluitende kür op muziek van het CPEDI3* op Den Goubergh in Roosendaal werd revanche genomen op de twee tweede plaatsen met de beste kür van het evenement. Frank stelde in de kür op muziek in de Grade IV zijn internationale record bij en bracht het op 80.083%. Unaniem werd hij als eerste geplaatst. “Het was in één woord geweldig! Zijn beste rit ooit, de mooiste Kür van het concours!”, loofde bondscoach Joyce Heuitink. Sophie Wells (GBR) kwam met C Fatal Attraction (v. Fidertanz) op de tweede plek met 76%. Sabine Peters (NED) pakte de derde plaats met Carolus Magnus (v. Sunny-Boy) door 73.50% te scoren.

  Prix st. Georges
  Naast deze eerste observatiewedstrijd voor het EK van de paradressuur had Frank ook nog een selectiewedstrijd op het programma staan dit weekend, namelijk die voor het Nederlands Kampioenschap reguliere dressuur in de Lichte Tour. Frank reed in Ermelo tijdens de tweede selectiewedstrijd naar opnieuw een persoonlijk record, dit keer in de Prix st. Georges. Met een score van 68,95% plaatste Frank zich achter Marlies van Baalen, Theo Hanzon en Donimique Filion en net buiten het podium op plek 4. Zijn Alpaville NOP toonde zich nog goed fit en de combinatie kreeg complimenten over het fraaie beeld en de zeer goed gesprongen pirouettes.

  Foto’s: Jessica Pijlman

  Frank en Alphaville NOP breken records - 01-06-2015
   

  Datum: 1 juni 2015

  « Terug