• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  CPEDI Deauville

  De tweede internationale wedstrijd van dit jaar waaraan Frank met Alphaville NOP deelnam, werd georganiseerd in Deauville, Frankrijk.

  CPEDI Deauville - 13-04-2015

  Omdat het EK later dit jaar ook georganiseerd wordt in Deauville, leek het Frank goed om daar alvast een keer te rijden. Eenmaal aangekomen bleek dat grade IV binnen van start ging, waar ze later dit jaar buiten de proeven rijden, dus dat was een beetje jammer.

  Voor de gelegenheid mocht Frank de twee persoonsvrachtwagen van Kim Budding lenen en daar zijn we haar natuurlijk zeer dankbaar voor!

  De paarden hadden 9 april de veterinaire keuring en deze verliep voor alle Nederlandse deelnemers goed en alle paarden werden fit to compete bevonden. Dus kon er de drie daarop volgende dagen van start worden gegaan tijdens CPEDI 3* Deauville.

  Zoals altijd stond op de eerste dag de teamtest op het programma en Frank had Alphaville NOP er heel erg fijn aan staan en reed zeer geconcentreerd zijn proef. Een beetje té geconcentreerd, want hij vergat door zijn concentratie het achterwaarts. Iets wat hem nog niet eerder is overkomen en wat hem ook niet snel nog eens zal overkomen. Deze fout was een dure, aangezien je van de 5 juryleden ieder 2 strafpunten krijgt. Met ruim 71% werd Frank tweede achter zijn reeds lange tijd rivale Sophie Wells.

  De tweede dag de individuele proef en ook in deze proef een dikke fout. Op de laatste lijn voor het halthouden was er een miscommunicatie en ging Alphaville NOP over in draf. Frank gaf direct weer hulp voor de galop, maar hierop reageerde Alphaville vrij heftig en dit ging ten kosten van het ontspannen beeld van de combinatie. Wederom een tweede plaats met dik 70% was het resultaat.

  Zondag werd de kür op muziek verreden en Frank was erop gebrand om deze op het scherpst van de snede te rijden en er uit te halen wat er in zat. Alphaville stond er goed aan en was superscherp. Hoe jammer was het dan ook dat direct al in het begin van de proef de hekkensluiter met het hek in de hand naar de opening van de ring liep terwijl Frank er met Alphaville NOP aan kwam. Omdat Alphaville zo scherp was, schrok hij en sprong hij weg en duurde het een aantal onderdelen voor de spanning weer was afgevloeid. Ook in de kür moest Frank Sophie Wells voor laten gaan en werd hij tweede met dik 75%.

  Al met al was het niet helemaal Frank zijn wedstrijd, hoewel drie keer tweede natuurlijk een hele goede prestatie is. Het is wat wrang als dat waar hij normaal gesproken heel sterk in is (het rijden van foutloze proeven) juist nu niet uit de verf komt.

  Een mooie opsteker was weer de tweede plaats voor het landenteam om minimale afstand van Engeland!

  Het team bestond uit: Nicole den Dulk met Wallace (grade 1B: 3x2e), Rixt van der Horst met Uniek (grade 2: 3x1e), Lotte Krijnsen met Rosenstolz (grade 3: 3e en 2e) en Frank met Alphaville NOP.  CPEDI Deauville - 13-04-2015
   

  Datum: 13 april 2015

  « Terug