• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Bronzen kür!

  Na een fantastisch verlopen WK waarbij de hele Nederlandse afvaardiging de kür op muziek mocht rijden, ging Frank de laatste ruiter van start.

  Bronzen kür! - 30-08-2014

  Zoals altijd toonde de combinatie Frank en Alphaville NOP een zeer sympathiek beeld, met een zeer attent paard, kleine ruiterhulpen en een overwegend stille aanleuning. Op ‘Slave to the rythm’ werd begonnen met inderdaad een mooie ritmische galop, met goede halve pirouettes en wissels mooi van de grond gesprongen. De draf werd lekker voorwaarts gereden, met mooie appuyementen op muziek van Soft Cell’s tainted love. Weer in galop struikelde Alphaville NOP een keer voor een eenvoudige wissel, maar de verruimingen waren mooi. De score was 75,950%.

  Frank reed op ‘alles of niets’. “Ik had maar één kleine hapering voor de eerste eenvoudige wissel, maar Alf was geweldig bij de les, fijn in aanleuning, op de muziek, alles ging van een leien dakje.”

  Uiteindelijk bleef het podium ongewijzigd aan de dag ervoor met goud voor Michèle George, zilver voor Sophie Wells en het brons voor Frank. Daarmee evenaart hij de prestatie van zijn trainster Adelinde Cornelissen, die ongeveer op hetzelfde moment haar ‘bronzen’ score op het bord ziet verschijnen. “We hadden ’s avonds voor de wedstrijd nog met elkaar ge-smst, omdat ze wilde weten hoe laat ik moest rijden (de startlijsten waren erg laat klaar) en ik kreeg bericht terug: Oh, dan moeten we tegelijk!! Waarop ik antwoordde; dat brengt geluk, we gaan gewoon allebei met een medaille naar huis.”


  Tien medailles!

  In totaal behaalde het Nederlandse para dressuurteam individueel drie gouden, een zilveren en vijf bronzen medailles en een zilveren teammedaille. Na afloop reageerde bondscoach Joyce Heuitink aan de KNHS: ‘Woorden schieten tekort, deze successen zijn overweldigend. Al onze deelnemers hebben minimaal twee medailles gewonnen! Nu is het weer vooruit kijken. Sjef Janssen, mijn voormalig werkgever en oud-bondscoach, heeft me ooit geleerd “Je moet je paraplu ophouden bij een medailleregen, morgen staan we weer met beide voeten op de grond en begint het hele programma opnieuw”.’ En daar sluit Frank zich volledig bij aan!

  “We gingen hier met hoge verwachtingen naar toe en we gaan met drie medailles naar huis. Voor de teammedaille hebben Alf en ik tot twee keer toe de hoogste bijdrage geleverd met onze resultaten in de teamtest en individuele proef en daar ben ik best trots op!.”


  Bronzen kür! - 30-08-2014
  Bronzen kür! - 30-08-2014

  Datum: 30 augustus 2014

  « Terug