• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Brons en Zilver!!

  Na de teamtest werd er opnieuw geloot voor de startvolgorde van de individuele proef en aan Frank de ondankbare taak om als allereerste ruiter van de 17 deelnemers in Grade IV zijn proef te rijden in een nog zeer rustige de La Prairie’s renbaan in Caen.

  Brons en Zilver!! - 28-08-2014

  Onder toeziend oog van trainer Adelinde Cornelissen en bondscoach Joyce Heuitink reed Frank met het mes tussen de tanden. Alphaville N.O.P. had er zoals altijd zin in, of het nu half negen ’s ochtends is of laat op de avond. Met de oortjes erop en gefocust op zijn ruiter walste hij rond. Het halthouden en groeten bij binnenkomst was net als dinsdag in de individuele proef –waarin Frank als derde eindigde achter Sophie Wells (GBR) en Michèle George (België)- iets te gehaast, maar wat is het toch een prachtig harmonieus beeld van deze combinatie. De hulpen die Frank geeft zijn nauwelijks zichtbaar en alleen in de stap zou je de aanleuning bij Alphaville nóg stiller wensen. Het aanspringen in de -eerste- linkergalop was wat scheef, maar de eenvoudige wissels waren heel goed en ook hier reageerde de sjieke Sandreo-zoon op de geringste aanwijzing. De laatste lijn, waar Frank dinsdag even de controle kwijtraakte, ging nu wel voorbeeldig. De duim kan omhoog, strakke proef! Resultaat: 73.5%. Prachtige score, het is afwachten waar die onze zilveren EK- en bronzen Olympisch medaillewinnaar brengt. (Bron: Hoefslag)

  Frank zelf was ook zeer tevreden: "Dinsdag in de Team Test had ik een beter gevoel in de draf, maar vandaag was de galop weer meer gedragen," vertelt Frank. "Het voelde heel goed, Alphaville was helemaal bij mij. Hij had de oortjes erop en had de concentratie goed bij het werk. Ik heb hoog gescoord in de eenvoudige wissels en galop appuyementen. Vandaag zat er niet meer in dan wat we hebben laten zien." Trainster Adelinde Cornelissen toonde zich eveneens tevreden na de proef: “Frank heeft top gereden!”

  Het werd een bronzen medaille. “Als ik de uitslag zo bekijk, dan miste ik duidelijk een Nederlands jurylid in het corps. Alhoewel ik denk dat ons Nederlandse jurylid niet zó nationalistisch jureert. Het Engelse jurylid deed het zelfs dubbelop! Maar goed, ik ben tevreden en heb gedaan wat ik moest doen, dit is dressuur en op de jurering heb je geen invloed. Mijn tijd komt nog wel.” knipoogt de tevreden ruiter.

  Het paralympische podium van Londen 2012 werd geheel bevestigd. Brons was er dus voor Frank met Alphaville N.O.P. (73,500%), zilver voor de Britse Sophie Wells met Valerius (74,333) en goud voor de Belgische Michele George met FBW Rainman (74,881%).

  Zie hier de totale uitslag van de individuele proef in grade IV.


  TEAMZILVER!!

  De fraaie score van 73,5% bleek wederom de hoogste van het Nederlandse team en samen met de fantastische prestaties van de rest van het team, bestaande uit gouden Rixt van der Horst en Demi Vermeulen in grade II en zilveren Sanne Voets in grade III wist het team een geweldige zilveren teammedaille binnen te slepen. Het team had 4% voorsprong op Duitsland en 20% achterstand op het gouden Engeland.

  Met dit resultaat heeft het Nederlandse para dressuurteam ook aan de kwalificatie eis van NOC*NSF voldaan voor deelname aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016, en daarmee ook als eerste sport in Nederland voor de komende Paralympische Spelen! De formele voordracht voor kwalificatie zal binnenkort door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) bij NOC*NSF ingediend worden.

  “Dit is niet normaal!” zegt bondscoach Joyce Heuitink achteraf. “Het belangrijkste doel van dit WK was directe kwalificatie voor de Paralympics. En dat is gelukt. Ik wist van tevoren wel dat we met een sterke ploeg naar Normandië gingen en alles liep ook volgens plan.” Het streepresultaat in de landenwedstrijd was voor Demi Vermeulen met Vaness.

  Technisch Directeur van de KNHS Maarten van der Heijden is ontzettend blij met het feit dat het Nederlandse para dressuurteam een zilveren medaille heeft gehaald op dit WK. “Na een vierde teamplek op het WK vier jaar geleden in Kentucky, een vierde plek op de Paralympische Spelen in Londen belandden we tijdens het EK vorig jaar in Herning ook weer net naast het podium, nu hebben we dan eindelijk een teammedaille en ook de kwalificatie eis te pakken!”

  Teamuitslag:
  1. Engeland 450,024%
  2. Nederland 436,941%
  3. Duitsland 432,510%  Brons en Zilver!! - 28-08-2014
  Brons en Zilver!! - 28-08-2014

  Datum: 28 augustus 2014

  « Terug