• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Para Dressuurteam Wereldruiterspelen bekend

  De bondscoach van de Para Dressuurruiters, Joyce Heuitink (Arnhem), heeft haar team bekend gemaakt voor de komende Wereldkampioenschappen in Frankrijk. Dit WK wordt eind augustus in Normandië verreden.

  Para Dressuurteam Wereldruiterspelen bekend - 04-08-2014

  De keuze van Heuitink voor het team is gevallen op de Grade II amazones Demi Vermeulen (Zevenaar) met Vaness, Rabo Talententeamlid Rixt van der Horst (Grouw) met Uniek, Grade III amazone Sanne Voets (Berghem) met Vedet PB N.O.P. en op Grade IV ruiter Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P.

  De Grade IB amazone Nicole den Dulk (Elen, B.) met Wallace, gaat als individuele ruiter mee.

  Het team wordt begeleid door: Bondscoach Joyce Heuitink, teamveterinair Brenda Hoogelander, hoefsmid Gerrie de Crom en teammanager Adrianne van Waardenberg.

  "Dit zijn vier combinaties die in het verleden hebben laten zien met de besten mee te kunnen. Sanne Voets is regerend Europees Kampioen in de kür, Frank Hosmar won na zijn twee bronzen medailles op de Paralympische Spelen in Londen vorig jaar op het EK zilver in de Kür. Demi Vermeulen werd vorig jaar op het EK in Herning vierde in de Kür, maar heeft het afgelopen jaar veel progressie geboekt. Evenals Rabo Talententeamlid Rixt van der Horst die zich dit jaar met liefst zes internationale overwinningen bewezen heeft. Nicole van den Dulk heeft zich met haar nieuwe paard Wallace sterk ontwikkeld zodat zij met recht aanspraak maakt op de individuele startplek", zegt Heuitink.

  Op het laatste WK in 2010 in Kentucky eindigde het Nederlandse team bestaande uit Gert Bolmer met Triumph, Petra van de Sande met Toscane, Glasten Krapels met Matador en Frank Hosmar met Tiësto als vierde, op minder dan één procent achterstand van Denemarken. Op de Paralympische Spelen in Londen met Gert Bolmer, Petra van de Sande, Frank Hosmar en Sanne Voets eindigde Nederland opnieuw als vierde met een achterstand van exact 0.06% op de Ieren. "Alles is er op gericht om deze keer wel met het team op het podium te staan", aldus Heuitink.

  De WEG wordt gehouden van 23 augustus tot en met 7 september in het Franse Caen. Voor de Para Dressuur ruiters staat de eerste team test voor maandag 25 en dinsdag 26 augustus op het programma. Op woensdag 27 en op donderdag 28 volgt de tweede team test. Pas na deze wedstrijd wordt het teamklassement opgemaakt, waarvoor de resultaten van de beste drie combinaties in beide wedstrijden meetellen. Daarnaast wordt van deze wedstrijd ook een individueel klassement opgemaakt in de vijf verschillende Grades. Op vrijdag 27 is de Kür op muziek en ook in dit in individuele kampioenschap zijn er voor elke Grade medailles te verdelen.

  (Bron: KNHS)

   
   

  Datum: 4 augustus 2014

  « Terug