• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Onverslaanbaar tijdens CPEDI Uberherrn

  Afgelopen weekend reed Frank zijn tweede observatiewedstrijd voor het WK in het Saarlandse Uberherrn (Duitsland). Frank nam aan deze wedstrijd deel met Alphaville NOP en Wallstreet Shuffle.

  landenteam - 15-07-2014
  landenteam

  Frank vertrok woensdag nadat hij de paarden thuis nog even gereden had en kwam rond een uur of zeven aan in Uberherrn na een voorspoedige reis. Eenmaal aangekomen bleek dat de tijdelijke wedstrijdstallen door het slechte weer elders waren blijven steken. Het duurde dan ook even voordat de paarden uiteindelijk op stal gezet konden worden.

  Donderdag was de vetcheck, wat geen obstakel was voor Wallstreet Shuffle en Alphaville NOP en ook niet voor de paarden van de andere Nederlandse deelnemers. Het weer was ondertussen wat beter geworden zodat de banen een beetje op konden drogen. De eerste proeven voor Frank stonden voor vrijdagavond op het programma en dus heeft Frank de paarden op donderdag even fijn getraind.

  Vrijdag ging Frank eerst met Alphaville NOP van start en Wallstreet Shuffle stond als een van de laatste paarden op het programma. Echter de rubriek kon vrijdag niet uitgereden worden, omdat het noodweer werd en zowel de terreinen als de stallen overstroomden. Het programma werd stop gezet en er werd besloten om de rubriek zaterdagochtend voor aanvang van de andere rubrieken, in de binnenbaan voort te zetten. Met Alphaville NOP stond Frank toen nog eerste en ze hebben deze positie ook niet meer los gelaten. Met een score van 71,9% mocht jij de eerste prijs ophalen, met Wallstreet Shuffle werd Frank 5e met 68,1%.

  Diezelfde ochtend werd ook de individuele proef verreden die Frank weer met overmacht wist te winnen met Alphaville NOP. Wallstreet Shuffle schoof een plaatsje omhoog en werd 4e. Voor beide paarden had de score (71,4% en 67% ) wat Frank betreft wat hoger mogen uitkomen, want hij was over allebei zeer tevreden. Alphaville NOP liep volgens Frank de individuele proef niet eerder zo goed.

  Het Nederlandse team, waar Frank ook onderdeel van uitmaakte, werd in de landenwedstrijd tweede achter organiserend gastland Duitsland.

  De laatste dag werd afgesloten met de finale kür op muziek. Frank startte Alphaville NOP in deze rubriek en ondanks een grote fout in het galopappuyement aan het einde van de proef, bleef Alphaville de concurrentie ruim voor en blijft Frank ook deze wedstrijd ongeslagen met zijn in topvorm verkerende Alphaville NOP.

  Na deze observatie volgt nog één laatste observatiewedstrijd. Dit is het Nederlands Kampioenschap dat in week 31 georganiseerd zal worden in Hoofddorp. Op de laatste dag van dit kampioenschap wordt bekend gemaakt wie er in het team zitten voor het WK in Caen.


   - 15-07-2014
  Onverslaanbaar tijdens CPEDI Uberherrn - 15-07-2014

  Datum: 15 juli 2014

  « Terug