• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Tiësto is overleden

  Al enige tijd verscheen er weinig nieuws op de site over Tiësto. Hij is het afgelopen jaar ook niet op wedstrijd geweest.

  Tiësto is overleden - 20-02-2014

  Heel erg verdrietig zijn we nu dan ook, dat we het nieuws moeten delen dat Tiësto er niet meer is.
  Tiësto (Jazz x Darwin) is 14 jaar oud geworden en is hiervan 9 jaar bij ons geweest.

  “In de bijna dertig jaar dat ik nu paarden heb, heb ik nog nooit deze beslissing hoeven nemen. Wat een rot-beslissing. Maar na veel tijd en veel gedokter was het duidelijk. Tiësto had continue pijn in een onderste halswervel door slijtage en in de kliniek in Utrecht bleek dat de blessure nooit meer goed zou komen. We hebben hem in moeten laten slapen”, vertelt Frank.

  Afgelopen jaar voelde Hosmar geregeld dat er iets mis moest zijn met Tiësto. “Tiësto wilde altijd werken. Soms met een les van Adelinde Cornelissen zei ze voor de grap dat ze wel even koffie kon gaan drinken. Tiësto wilde altijd maar doorgaan, ook in de moeilijke oefeningen zoals pirouettes. Dat kon hij eindeloos volhouden. Maar toen Tiësto geen zin meer leek te hebben, tot zelfs tegen het staken aan, wist ik dat er iets moest zijn. Dit was Tiësto niet.”

  Er werd van alles onderzocht en behandeld. De rug, synovia (gewrichtsvloeistof) in de rechtervoorvoet, speciale ijzers met siliconenzolen, sportmassages en aquatherapie. “Steeds leek het weer heel even beter te gaan, maar het bleef nooit goed”, zegt Frank. Uiteindelijk werden de halswervels bekeken, ook bij het borstbeen. Daar werd een oplossing gezocht in inspuiten en ontstekingsremmers.

  “Er leek weer even een wonder gebeurd. Ik kwam bij bondscoach Joyce Heuitink voor een kadertraining en vertelde haar dat Tiësto in jaren niet zo goed gelopen had. Zo fijn, zo gemakkelijk, de potentiële topper voor 75% in Normandië”, zei Frank.

  Het was helaas van erg korte duur en met een tussenperiode van drie weken werd deze behandeling nog eens herhaald, maar deze behandeling sloeg helemaal niet aan. De toestand van Tiësto verslechterde de afgelopen drie weken dramatisch. “Ik reed hem niet meer. Als ik hem uit de stal haalde, leek hij wel dronken. Hij had pijn, en dat kon ik ‘m niet aandoen. Dan kun je dus maar één ding doen.”

  De second opinion in Utrecht afgelopen dinsdag bevestigde de diagnose. Frank Hosmar werd gecomplimenteerd door de dienstdoende dierenarts met zijn beslissing. “Dat is nog het enige positieve aan het verhaal. De dierenarts zei dat Tiësto niet eens meer een hele lichte dressuurproef pijnloos zou kunnen lopen. En dat hij wilde dat er meer paardeneigenaren dan zo reëel waren om daar de consequenties van te nemen. Als je nu kijkt hoeveel pijn er heeft gezeten en wat Tiësto altijd voor me heeft gedaan, is dat echt ongelooflijk. Hij was natuurlijk loeisterk, een beer van een paard. En heeft de pijn met dat sterke lijf lang gecompenseerd”, besluit Frank Hosmar.

  Frank behaalde met Tiësto in de aangepaste sport vele successen.
  In 2009 kwam Frank met Tiësto voor Nederland uit tijdens het EK in Noorwegen. Hier droeg hij bij aan het bronzen teamresultaat en behaalde hij met Tiësto brons tijdens de Kür op muziek. In 2010 maakte Frank deel uit van het Nederlandse team dat deelnam aan de Wereldruiterspelen in Lexington, Kentucky (USA) en veroverde daar een zilveren (individueel) en bronzen (Kür op muziek) medaille. In zowel 2009, 2010, 2011 als 2012 veroverde Frank met Tiësto de Nederlandse titel in Grade IV. In 2011 vertegenwoordigde Frank wederom Nederland op het EK. In het Belgische Moorsele won hij met Tiësto brons in de Kür op Muziek en werd hij 4e individueel en 4e met het team.

  Zijn mooiste wedstrijdherinnering met Tiësto bewaart Frank aan de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010. “Die hele periode van Kentucky alleen met hem daar, dat was echt een unieke belevenis. De para-sport was zich aan het ontwikkelen, het was een hele mooie wedstrijd. Ik kijk er met veel plezier op terug”, zegt Frank.

  Frank heeft besloten Tiësto bij zijn eigen dierenarts in te laten slapen en is tot het einde bij hem gebleven. Tiësto is in alle rust ingeslapen.

  Tiësto is overleden - 20-02-2014
  Tiësto is overleden - 20-02-2014

  Datum: 20 februari 2014

  « Terug