• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Alphaville krijgt NOP status tot WEG2014

  Tijdens Jumping Indoor Maastricht hebben Frank en Annelies als eigenaren van Alphaville (v. Sandreo) het contract met Stichting NOP (Nederlands Olympiade Paard) getekend.

  Alphaville krijgt NOP status tot WEG2014 - 01-12-2013

  Deze stichting werd onlangs weer nieuw leven ingeblazen na de verkoop van toppaarden als Simon en Totilas en wil garant staan voor het behoud van toppaarden voor de Nederlandse sport. Het voorzitterschap is in handen van oud-KNHS-penningmeester Ieko Sevinga. Naast Alphaville zullen ook dressuurpaard Jerich Parzival (Adelinde Cornelissen) springpaard Verdi (Maikel van der Vleuten), eventingpaard Keyflow (Tim Lips) en para-dressuurpaard Vedet PB (Sanne Voets) bij het NOP worden ondergebracht. Tot en met de wereldruiterspelen van 2014 zijn deze vijf paarden dus behouden voor de Nederlandse hippische topsport. De paarden die zijn vastgelegd zijn te herkennen aan de afkorting NOP achter hun naam.

  Het NOP richt zich met haar doelstelling ook op de Olympische Spelen die in 2016 in Rio de Janeiro worden gehouden. Door met het NOP in zee te gaan kunnen de eigenaren van de paarden een tegemoetkoming in de kosten tegemoetzien. Het NOP heeft tot en met de Olympische Spelen circa 300.000 euro per jaar beschikbaar. Daarvan komt 200.000 euro voor rekening van NOC*NSF. De resterende 100.000 euro komt van KNHS en Rabobank.

  De Stichting Nederlands Olympiade Paard werd in juni van dit jaar nieuw leven ingeblazen. Doel is om potentiële medaillekandidaten te behouden voor Nederland. “Hoewel onze naam Nederlands Olympiade Paard is, is de focus niet alleen gericht op de Olympische Spelen. De wereldkampioenschappen zijn zeker zo belangrijk. Op advies van de gezamenlijke bondscoaches hebben we nu vijf paarden vastgelegd waarvan de bondscoaches de verwachting hebben dat deze volgend jaar medailles kunnen winnen tijdens de Wereldruiterspelen in Normandië. Het gaat om Jerich Parzival van Adelinde Cornelissen, VDL Groep Verdi van Maikel van der Vleuten, Keyflow waarmee Tim Lips en de para-dressuurpaarden Alphaville en Vedet PB van Frank Hosmar en Sanne Voets”, lichtte Sevinga toe.

  In het verleden waren paarden die onder contract stonden bij Stichting NOP herkenbaar aan het voorvoegsel Olympic. "De regels van het IOC laten dat niet meer toe, omdat Olympic een beschermde naam is. De vijf paarden die nu vastgelegd zijn, krijgen het NOP achter hun naam", legde Sevinga uit.

  Alphaville (Sandreo x Iglesias), KWPN, ruin, 2005, fokker. J. Hendriks, eigenaren: Frank Hosmar en Annelies Hosmar-Keekstra, ruiter: Frank Hosmar.
  Frank Hosmar is met Alphaville (Sandreo x Iglesias) een van de medaillekandidaten in Grade IV voor de komende wereldruiterspelen. In Londen wonnen ze dubbel brons tijdens de Paralympics. In Herning (DK) verbeterden ze zich met twee zilveren EK-medailles.


   
   

  Datum: 1 december 2013

  « Terug