• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Zilver in de kür op muziek

  Frank en Alphaville hebben het weer geflikt en hebben ook in de afsluitende kür op muziek zilver behaald!

  Zilver in de kür op muziek - 26-08-2013

  Op het EK voor para-dressuurruiters hebben in Grade IV Frank Hosmar (Haarle) en Alphaville een topprestatie geleverd door als tweede te eindigen. Samen reden ze een weergaloze Kür, die terecht hoog door de jury werd beoordeeld. “Er was nergens last van welke spanning dan ook en ik kon er gedurende de hele proef steeds beter aan rijden. Dat geeft een heel goed gevoel”, aldus Hosmar direct na de proef. Tegen de Britse Sophie Wells met Valerius (v. Flemmingh) is geen kruid gewassen en zij won dan ook goud, terwijl het brons was weggelegd voor de Deense Line Thorning Jörgensen met Di Caprio.
  Even zag het er naar uit dat de combinatie zichzelf op achterstand zette doordat de muziek die de rit begeleidde op het moment begon dat Frank het teken gaf. “Vaak duurt dat een paar seconden, maar nu begon de muziek direct en dat verraste me even. Daardoor kon ik niet op X halthouden maar moest ik iets eerder halthouden en groeten. Dan loop je het risico dat je achter de muziek aan gaat rijden, maar gelukkig had ik vrij snel weer de aansluiting bij de muziek gevonden, waardoor ik er voluit tegenaan kon gaan. Voor mijn gevoel groeiden we in de proef en moet het tweede drafgedeelte er nog mooier uit hebben gezien dan het eerste gedeelte. In dat tweede gedeelte liep Alphaville misschien net iets meer bergop. Waar ik ook heel blij mee ben is dat we de galopwissels ook weer op een wijze hebben laten zien zoals ze bedoeld zijn. Met rust en expressie en exact op de muziek”, aldus Hosmar.
  Ook bondscoach Joyce Heuitink was zeer te spreken over de rit van Hosmar. “Frank heeft gedurfd gereden en bleef gedurende de gehele rit niet alleen foutloos, ook was nergens iets van een aarzeling te bespeuren. Gewoon een topproef. De moeilijkheidsgraad van de Kür mag iets omhoog, maar aan de andere kant kun je ook zeggen dat als je in staat bent foutloos door de Kür te komen met zoveel expressie, dat dan de huidige moeilijkheidsgraad exact je goede is. Maar ook hierin moet progressie geboekt kunnen worden”, aldus Heuitink, die vond dat Alphaville in alle drie de bewegingsvormen excelleerde. “Het eerste gedeelte van de rit van Frank was goed, het tweede gedeelte was fantastisch”, vatte Heuitink de rit samen.

  Een filmpje met Frank:


  Bron: KNHS

  Zilver in de kür op muziek - 26-08-2013
   

  Datum: 26 augustus 2013

  « Terug