• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  KNHS Para Dressuur Trophy 2012-2013 gewonnen

  Gisteravond werd in de hoofdpiste van het CHIO Rotterdam de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy 2012 - 2013 verreden. Deze competitie is mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation. Woensdagavond werd in het InterChem stadion de halve finale verreden

  Prijsuitreiking van de KNHS Para Dressuur Trophy (foto: M. Vermeulen) - 23-06-2013
  Prijsuitreiking van de KNHS Para Dressuur Trophy (foto: M. Vermeulen)

  De KNHS Para Dressuur Trophy is een competitie waaraan diverse selectie- en kwalificatiewedstrijden vooraf zijn gegaan. Frank had zich met Alphaville geplaatst tijdens Jumping Amsterdam eerder dit jaar. De halve finale en finale werden verreden tijdens het CHIO Rotterdam.

  “Het is natuurlijk fantastisch om in het hoofdstadion de afsluitende kür te mogen rijden, zeker ook omdat dit stadion iets speciaals voor mij heeft. In 2010 had ik de eer om aanwezig te zijn bij de eerste steenlegging van dit prachtige stadion in het Kralingse bos”, aldus Frank.

  De zes beste combinaties van de halve finale uit verschillende grades kwamen aan de start in de afsluitende kür op muziek.
  Adelinde Cornelissen, trainster van Frank, was speciaal voor hem naar Rotterdam gekomen om hem te helpen met het losrijden. Alphaville was gelijk mooi ontspannen en heel goed bij de les. De kür verliep foutloos en Frank kon alle oefeningen mooi op de accenten in de muziek tonen. Toen Frank de baan verliet verscheen er een prachtige score van 80,333% op het scorebord. Adelinde riep naar Frank: “He Frank, je hebt tachtig!!”, waarop Frank beduusd reageerde “klopt dat wel?”. Alphaville voelde weliswaar super aan, maar het zag er dus ook zo uit. Voor Frank een persoonlijk record en ruim voldoende voor de overwinning. Tweede werd Demi Vermeulen met 76,667% en de derde plek was voor Sanne Voets met 73,333%.

  De voorzitter van de jury was ook erg enthousiast: "De gehele Kür van Frank zag er heel gemakkelijk uit. In de appuyementen toonde Alphaville zich perfect gebogen en ging heel goed geschaard door de baan. Belangrijk daarbij is ook dat het paard in verhouding gebogen en gesteld was. Daarnaast waren de eenvoudige wissels die Frank ons voortoverde bijna perfect en daar heb ik negens voor kunnen geven. Frank Hosmar en Alphaville zijn echt een volledig op elkaar ingespeelde combinatie, waarbij het paard ook nog eens uitblinkt in takt en regelmaat. In mijn ogen was de score van dik 80% dan ook dik verdiend", aldus Van der Harst.

  Deze wedstrijd was een mooie aanloop naar het EK dat in augustus dit jaar in het Deense Herning verreden zal worden.

  De kür van Frank en Alphaville:  Ereronde (Foto: M. Vermeulen) - 23-06-2013
  Ereronde (Foto: M. Vermeulen)
   

  Datum: 23 juni 2013

  « Terug