• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Mooie resultaten tijdens CPEDI*** Roosendaal

  Afgelopen week stond de eerste selectiewedstrijd voor het EK deze zomer in Denemarken, op het programma. Frank nam hieraan deel met Aphaville en Tiësto.

  Mooie resultaten tijdens CPEDI*** Roosendaal - 19-05-2013

  Woensdag vertrok Frank met beide paarden richting Roossendaal, waar bij paardensportcentrum Den Goubergh het internationale driesterren concours werd georganiseerd. Den Goubergh is een prachtig centrum met super bodems en idem stallen.

  Donderdagochtend werden eerst alle paarden gekeurd tijdens de vetcheck en omdat tussen dat moment en de start van de wedstrijd 5 uur moet zitten, begon 's middags de eerste proef voor alle grades. In Frank zijn grade kwamen 10 combinaties aan de start en Frank mocht het spits afbijten met Alphaville.
  Alphaville was een beetje onzeker in de ring en Frank had niet het gevoel dat hij 100% controle had. Desondanks liep de proef goed, zonder grote fouten. De jury beloonde de proef met 69,071%, wat later voldoende bleek voor de winst.
  Bij Tiësto was het voornaamste dat hij ontspannen de ring door ging, want de oefeningen kan hij goed. Dit lukte goed. De score kwam uit op 67,857% wat Frank zelf wat aan de lage kant vond, maar goed genoeg was voor een tweede plaats.

  Vrijdag werd de individuele test verreden in omgekeerde startvolgorde en begon Frank dus met Tiësto. Ondanks dat Tiësto beter liep dan in de teamtest, had hij ook een paar spanningsfoutjes doordat hij afgeleid werd door geluid van buiten de ring. Helaas kwam de score daardoor net iets lager uit dan de dag ervoor (67,333%).
  Alphaville liep, zeker in de draftour, fantastisch. Het onzekere van de dag ervoor was helemaal weg. In de galop was hij ook goed, maar werd hij net een fractie heet. Ook deze proef won hij glansrijk met een score van 71,048%. Tiësto mocht zich wederom als 2e opstellen.

  Zaterdag stond de kür op muziek op het programma.
  De zeven beste combinaties mochten aan start komen, dus Frank had zich met beide paarden geselecteerd om de kür te rijden. In overleg met de organisatie heeft Frank één startplek afgestaan, zodat er nog een combinatie kon starten en kreeg hij de mogelijkheid om met Tiësto hors concours (buiten mededingen) te starten.
  Dit ging helemaal de mist in. Omdat de andere grades al klaar waren, was iedereen al bezig met inpakken en inladen om naar huis te gaan en omdat de aanrijroute en de parkeerplaats naast de ring liggen, was het erg rumoerig. Om de ring bouwde Tiësto al wat spanning op en één keer de ring binnengereden, werd dit alleen maar erger. Na een paar onderdelen te hebben gereden, heeft Frank besloten Tiësto niet langer te kwellen en heeft hij afgegroet.
  Ook Alphaville was onder de indruk van alle ratelende zadelkisten en een heen en weer rijdende shofel. Alphaville kwam erg enthousiast de ring binnen en Frank had er dan ook de handen vol aan om de kür in goede banen te leiden. Helaas daardoor een paar grote fouten, maar gelukkig ook wel hele mooie onderdelen. Met een percentage van 71.417% was dit wederom genoeg voor de overwinning.

  In grade Ib ging alle dagen de overwinning naar Nicole den Dulk met Fifty Fifty, in grade II was Demi Vermeulen met Vaness de overtuigende winnaar en grade III werd gedomineerd door Sanne Voets met Vedet.

  Terugkijkend op de wedstrijd kon Frank met een tevreden gevoel naar huis gaan. Dit was de eerste internationale wedstrijd weer na Londen, vorig jaar augustus. "We weten weer waar we staan, wat het huiswerk is voor de komende tijd en werken daaraan rustig verder, zodat we hopelijk tijdens het EK in Herning (Denemarken) in augustus, kunnen pieken", aldus Frank.

  Frank is erg blij dat er weer een internationale wedstrijd in Nederland is georganiseerd en zegt daarover: "Ik vind het super dat Theo de Vries en zijn team dit hebben opgepikt en wil hem en iedereen van PSC Den Goubergh heel erg bedanken."

   
   

  Datum: 19 mei 2013

  « Terug