• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Profvoetbal eert Twentse medaillewinnaars

  Afgelopen zondag werden alle Twentse medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische spelen gehuldigd tijdens de wedstrijd Heracles - Heerenveen en ook Frank was erbij.

  Profvoetbal eert Twentse medaillewinnaars - 29-10-2012

  Onderstaand artikel is van Twente sport:

  Duizenden mensen hadden al genoten van onze Twentse medaillewinnaars toen ze destijds in Londen in actie kwamen. Gisteren werden ze nog eens gehuldigd op het kunstgras van Heracles, nadat ze eerder al bij FC Twente-AZ waren toegejuicht: de medaillewinnaars Gerco Schröder, Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder van de Spelen zelf en de paralympiërs Rinne Oost, Magda Toeters, Frank Hosmar en Petra Garnier.
  Ik sprak hen gistermiddag na afloop van de wedstrijd en natuurlijk waren ze meer dan enthousiast over de wedstrijd (6-3 en volop spektakel) en over de toejuichingen vanaf de tribunes (“Kampioenen Olé Olé” klonk het vanaf rechts en links, terwijl Heracles-voorzitter Jan Smit hen één voor één kort toesprak). Op de tribune applaudisseerde oud-Almelöer Maurits Hendriks als technisch-directeur van NOCNSF voor de sporthelden uit de regio waar hij opgroeide.
  Hendriks is er persoonlijk mee bezig om het voetbal en de overige takken van sport dichter bij elkaar te brengen. Nog niet zo lang geleden waren op de nationale verkiezingen voor sportman, -vrouw etc van het jaar nauwelijks topvoetballers aanwezig. Alsof dat twee verschillende werelden waren. Hendriks wil dat veranderen en heeft nu ervaren hoe in Twente de twee profvoetbalclubs de topsporters van Londen eerden met een korte ceremonie in de middencirkel. Hendriks wil het als voorbeeld gaan gebruiken voor zijn verdere pogingen tot samenwerking, samenhang, samen optrekken van voetbal met de andere sporten.

  De huldigingen van de Twentse medaillewinnaars door de beide topvoetbalclubs op initiatief van Topsport Overijssel | Regio Twente waren terecht. De euforie na de fantastische Spelen van Londen was intussen al een beetje gedempt, maar toch was het goed om deze topsporters nog eens voor duizenden enthousiaste voetballiefhebbers te fêteren. Vooral Olympische winnaars als Marleen Veldhuis, Hinkelien Schreuder en Gerco Schröder zijn ware ambassadeurs voor de regio Twente, ook al moesten sommigen om beter te kunnen trainen, uitwijken naar andere Nederlandse oorden. Dat ze af en toe in deze regio nog eens voor het voetlicht komen, is goed. Het zijn de beste voorbeelden voor de jeugd die aan sport doet of die nog van plan is aan sport te gaan doen. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  De Stichting Topsport Overijssel | Regio Twente probeert 300 regionale toptalenten die een officiële status hebben van NOCNSF zo goed mogelijk te faciliteren om hun sport optimaal te kunnen beoefenen. Binnenkort start de stichting een actie om Twentse toptalenten te ondersteunen in hun pogingen een kans te maken op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. In Londen was Twente op de Spelen vertegenwoordigd door een tiental topsporters en op de Paralympische Spelen door een zevental. Dat mogen en kunnen er in Rio meer zijn. Topsport Overijssel | Regio Twente neemt binnenkort het voortouw om Twentse topsporters een extra duwtje in de rug te geven. Ik denk dat u daar nog wel meer van gaat horen.

  (Bron: Twente Sport)

  Profvoetbal eert Twentse medaillewinnaars - 29-10-2012
  De huldiging van gisteren in het Polmanstadion met vlnr Frank Hosmar, Rinne Oost, Petra Garnier, Magda Toeters Marleen Veldhuis en Gerco Schröder (foto Bert Letteboer)
   

  Datum: 29 oktober 2012

  « Terug