• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Erepenning ontvangen bij huldiging gem Hellendoorn

  Gisteren is Frank gehuldigd door de gemeente Hellendoorn en zijn eigen rijvereniging de Hertruiters.

  Erepenning ontvangen bij huldiging gem Hellendoorn - 15-09-2012

  Frank is met een koets, geëscorteerd door de Hellendoornse Harmonie vervoerd door ons mooie dorp en werd bij het huis van cultuur en bestuur opgewacht door de burgemeester mevr. Raven en de wethouder van sport; dhr. Coes. Verder waren daar ook nog heel veel vrienden, familie en kennissen naar toe gekomen.
  Thijmen was ook mee in de koets en vond de rit achter de muziek aan helemaal fantastisch, hij heeft zijn armpje helemaal moe gezwaaid naar alle mensen aan de kant van de weg.

  In de raadszaal werd Frank toegesproken door zowel wethouder Coes als de burgemeester en ze vertelden trots te zijn op het feit dat Frank onze mooie gemeente met deze geweldige sportieve prestatie zo positief op de kaart heeft gezet.

  Hieronder is in een nieuwsbericht te lezen dat en waarom Frank een Erepenning van de gemeente Hellendoorn heeft ontvangen, waarmee hij zich nu ereburger van de gemeente mag noemen. Frank is pas de 7e persoon die een erepenning van de gemeente in ontvangst heeft mogen nemen, dus dat maakt het helemaal bijzonder!

  Na de geweldige huldiging in het gemeentehuis zijn we weer met de koets naar de manege in Hellendoorn gegaan, waar veel leden naar toe waren gekomen om Frank ook daar te huldigen. Als klap op de vuurpijl werd Frank ook nog eens tot erelid van de Hertruiters benoemd.
  Zulke avonden komen niet vaak voor in een mensenleven en het was er dan ook één om nooit meer te vergeten!

  artikel:
  Dressuurruiter Frank Hosmar uit Haarle heeft vanavond de erepenning van de gemeente Hellendoorn ontvangen uit handen van burgemeester Anneke Raven. Hij ontvangt de erepenning vanwege zijn prestaties op de Paralympische Spelen in Londen en de impuls die daarvan uitgaat voor de (paarden)sport in het algemeen en de gehandicaptensport in het bijzonder.

  Frank Hosmar won tijdens de Paralympische Spelen in Londen maar liefst twee bronzen medailles, één in de freestyle-competitie (graad IV) en één bij de individuele test in de dressuur (graad IV).

  De erepenning
  De erepenning is bedoeld voor personen die met hun langdurige of intensieve inzet de gemeente Hellendoorn en/of de gemeenschap een uitzonderlijk grote dienst hebben bewezen of gemeenteoverstijgend op de kaart hebben gezet.

  De Olympische/Paralympische Spelen zijn unieke sportevenementen, met een wereldwijde uitstraling. Van de Spelen gaat een grote invloed uit op de breedtesport: mensen worden gemotiveerd om zelf ook te gaan sporten en laten zich inspireren door hun grote voorbeelden. De gemeente Hellendoorn heeft sport heel hoog in het vaandel staan, juist vanwege het maatschappelijk belang ervan: sport houdt niet alleen lijf en leden gezond, maar bevordert ook onderlinge contacten en sociale samenhang. Het is van het grootste belang dat ook gehandicapten de gelegenheid krijgen om volop mee te sporten. Zowel voor de sport in het algemeen als voor de gehandicaptensport zijn de prestaties van Frank Hosmar een groot voorbeeld. Om deze redenen heeft het college besloten Frank Hosmar de erepenning toe te kennen.

  Frank Hosmar is de zevende persoon die de erepenning van de gemeente Hellendoorn krijgt. Eerdere ontvangers van de erepenning van de gemeente Hellendoorn zijn: de Olympische waterpolosters Yasemin Smit, Meike de Nooy en Rianne Guichelaar (2008), oud-wethouder en raadsnestor Corrie Vos (2010), oud-burgemeester Hans van Overbeeke (2010) en voormalig waterpoloster Karin Kuipers (2011).
  bron: hart van hellendoorn

  Erepenning ontvangen bij huldiging gem Hellendoorn - 15-09-2012
  Erepenning ontvangen bij huldiging gem Hellendoorn - 15-09-2012

  Datum: 15 september 2012

  « Terug