• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Twee dagen trainen in Ermelo

  Om de laatste punten op de spreekwoordelijke "i" te zetten, heeft het team dat naar Londen zal gaan voor de Paralympische Spelen, een tweedaagse training in Ermelo gehad.

  Twee dagen trainen in Ermelo - 11-08-2012

  Het programma bestond de eerste dag onder andere uit presentaties over voeding voor sportmensen (Anja van Geel -Voedingsdeskundige) en een quiz over doping door Bart Coumans (Dopingautoriteit).

  Daarnaast werden natuurlijk de paarden getraind. Hiervoor was Coby van Baalen bereid gevonden om de leden van het Nederlandse team te trainen. Zie hieronder een leuk filmpje dat gemaakt is door Rabosport.nl over de trainingen van Coby.  Na de training was het tijd voor een fotosessie voor de Hoefslag en 's avonds is er gezellig gedineerd met met het gehele team; bondscoach, ruiters, grooms, teamveterinair en de teammanager, ter bevordering van de teamspirit.

  De tweede dag werd er opnieuw getraind met Coby van Baalen en heeft Frank zijn nieuwe kür gereden met Alphaville. De kür, met choreografie van Frank zelf en muziek gemaakt door kürspecialist Charles Monterie, past erg goed en werd enthousiast ontvangen. De muziek bevat onder andere nummers van Guns 'n Roses, Heart en Pink Floyd.

  Daarna, tijdens de lunch, werd er kennis gemaakt met de fysiotherapeut die mee gaat naar Londen; Bart van der Meulen, zodat alle ruiters soepel de ring in kunnen.
  Vervolgens kwam Hanneke Gerritsen (technical delegate equistrian voor de Paralympische spelen), die zojuist terug kwam uit Londen om daar ook de puntjes op de "i" te zetten qua organisatie. Zij was in Londen om te kijken of alles toegankelijk is voor rolstoelen en volgens haar hebben de Engelsen alles perfect geregeld.
  Omdat Hanneke ook internationaal jurylid is, zijn daarna de proeven die 's ochtends zijn gereden gezamenlijk op video bekeken en besproken.

  Het was een interessant weekend en nu is het zaak dat de paarden en ruiters gezond en fit worden gehouden tot in Londen.
  Frank zal nog een aantal malen bij Adelinde gaan trainen. Dit zullen geen zware trainingen zijn maar meer onderhoud en het scherp houden van Frank en Alphaville.
  Alphaville is er klaar voor..... en Frank ook!

  "Ik ga liever vandaag nog dan morgen. Alphaville is op het moment erg fijn en hij is zo goed als klaar om te pieken en meer kunnen we er dan niet aan doen. Ik heb er zin in!!!" aldus Frank.


   
   

  Datum: 11 augustus 2012

  « Terug