• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Ook tweede onderdeel NK gewonnen

  Het regenachtige weer van de woensdagochtend had op donderdag plaats gemaakt voor een lekker zonnetje en stuk minder wind.

  Mooie foto gemaakt door Roland Hitze - 08-06-2012
  Mooie foto gemaakt door Roland Hitze

  Frank moest als eerste met Tiësto starten. De avond ervoor had Frank Tiësto nog even licht getraind en het commentaar van de juryleden over de proef van eerder die dag al meegenomen in de training. Deze training verliep erg fijn ook mede omdat het weer op dat moment een stuk minder onstuiming was. Tiësto was tijdens deze training mooi ontspannen en fijn voorwaarts.

  Omdat donderdagochtend het programma vrij vlot verliep, liep het in. De ring was ook zeer snel vergroot naar 20x40 naar 20x60 en de ringmeester gaf aan dat Frank naar de hoofdring mocht komen om zijn proef te rijden. En omdat Tiësto tijdens het losrijden al snel los en ontspannen was gaf Frank gehoor aan de ringmeester.
  Toen Frank om de ring reed, bleek dat de juryleden niet meer op hun plaats zaten. Nadat Frank ongeveer 5x om de ring gereden had, werd er van de kant geroepen dat hij gewoon op zijn eigen tijd moest starten, omdat de juryleden nog niet klaar waren. Dus moest Frank weer terug naar het losrijdterrein.
  Dit is natuurlijk niet optimaal, omdat je je paard op scherp zet vlak voor de proef. Nu moest twee keer en dat is, zeker voor Tiësto, erg verwarrend.
  De proef zelf ging veel beter dan de proef van het eerste onderdeel. Tiësto was veel meer voorwaarts en Frank kon met veel impuls de proef doorsturen. En ook dit keer maakte Tiësto geen grote fouten. Er waren wel wat kleine foutjes, zo reed Frank in de uitgestrekte draf te gretig weg waardoor Tiësto één galoppas maakte, maar daarna mooi herstelde. Ook was de tweede keertwending net iets teveel zijwaarts gereden.
  De eenvoudige wissels werden erg goed uitgevoerd, maar toch heel verschillend beoordeeld. Zo gaf één jurylid een 9, terwijl een ander niet hoger kwam dan een 6,5...
  Al met al was Frank zeer tevreden en één jurylid zag ook heel duidelijk het verschil met de dag ervoor en beloonde Frank met 70%, terwijl de andere twee juryleden rond de 67% bleven steken.

  Alphaville mocht als laatste de ring in en liet zich vanwege het rustige weer veel beter rijden. Alphaville maakte geen enkele fout en liep een hele fijne constante proef, die werd beoordeeld met 70,65% wat voldoende was voor de overwinning.

  Zondag wordt het laatste onderdeel gereden; de kür op muziek. Ondanks dat Frank met Alphaville 3,3% los staat van de nummer 2 heeft Frank toch zijn keuze laten vallen op Tiësto omdat dit de laatste mogelijkheid is voor Londen om in zo'n mooie ambiance de nieuwe kür, gemaakt door Charles Monterie en aangeboden door de DVB Foudation, te rijden. "Deze kür is zo gaaf gemaakt, dat wil ik het Nederlandse publiek niet onthouden", aldus Frank.
  Om 9.45 uur mag Frank in de ring verschijnen.

   
   

  Datum: 8 juni 2012

  « Terug