• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Aan de leiding tijdens NK na openingsproef

  De paradressuurruiters mochten vandaag het spits af bijten tijdens het NK in Hoofddorp.

  Aan de leiding tijdens NK na openingsproef - 06-06-2012

  Frank was gisteren al vertrokken met zijn paarden naar Hoofddorp en heeft gisteren de ring al even kunnen verkennen. Frank zelf heeft een slaapplaats aangeboden gekregen door kadergenoot Maarten van Stek, waarvan hij dankbaar gebruik maakt!

  Het weer zat ons niet mee vandaag, want gedurende alle rubrieken van de paradressuur regende het, van zachtjes motregenen tot gewoon serieuze regen. Daarnaast stak in de loop van de ochtend ook de wind op en klapperde en wapperde alles er lustig op los.

  Frank moest eerst met Alphaville starten en deze gaf een wat minder fijn gevoel dan gisteren tijdens de training. Frank had het idee dat het ook een beetje door het weer kwam, maar dat is moeilijk na te gaan.
  In draf had Alphaville zijn gedachten beter bij Frank kunnen hebben, waardoor hij minder fijn door zijn lijf en in aanleuning liep dan hij kan. Naarmate de proef vorderde werd dit beter en het galopgedeelte was dan ook weer gewoon goed.
  Juryvoorzitter Ineke Jansen was goed te spreken over de proef van Frank met Alphaville: “Een stabiele proef, waarbij de combinatie een heel mooi beeld gedurende de gehele proef wist te bewaren. Ze toonden in alle onderdelen een zeer goed op elkaar ingespeelde combinatie te zijn. Misschien dat de verruimingen met iets meer rust uitgevoerd kunnen worden. Daar staat tegenover dat de wissels zeer goed werden uitgevoerd, net als de appuyementen”, zo is terug te lezen in een artikel op Horses.
  De proef werd beloond met 69,115% en dit was voldoende om de leiding in het klassement te nemen na de eerste proef.

  Naast Alphaville had Frank ook Tiësto (die al drie NK's op zijn naam heeft staan) meegenomen naar Hoofddorp. En ondanks het feit dat het weer voor de gevoelige Tiësto niet slechter had kunnen zijn, met al het gewapper en geklapper, is Frank tevreden over de mooie bruine: "Tiësto had veel last van het onstuimige weer maar ik kon wel de hele proef controle houden en daarom toch zéér tevreden! Morgenvroeg is het 2e onderdeel, hopelijk dan beter weer".
  Het resultaat voor Tiësto was 65,94% en hiermee staat hij voorlopig op een vierde plek.

  Morgen zoals gezegd onderdeel twee van het kampioenschap en dan volgt zondag nog de finale kür op muziek.
  Met Tiësto zal Frank morgen starten om 10.22 uur en met Alphaville om 12.22 uur.

   
   

  Datum: 6 juni 2012

  « Terug