• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Frank rijdt PR en voldoet aan kwalificatie-eis

  Het was vandaag al vroeg dag, omdat Frank om 8.08 uur al in de ring moest, maar wat was het een goed begin van de dag!

  Een gouden en zilveren rozet (Foto: Brenda Hoogelander) - 07-05-2012
  Een gouden en zilveren rozet (Foto: Brenda Hoogelander)

  Vandaag stond een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de Paralympische spelen in Londen op het programma. De individuele proef voor alle grades werd verreden en hierbij was het zaak om te voldoen aan de kwalificatie-eis van het NOC*NSF om in de race te blijven voor deelname aan de spelen.

  Met Alphaville was het zaak om een score van 68,5% te halen en met Tiësto moest een score van 67,5% bij elkaar gereden worden.

  Alphaville voelde direct al goed aan en Frank ging met vertrouwen de ring in en reed vervolgens een persoonlijk record! Alphaville doet het natuurlijk nationaal ook al geweldig, maar was vandaag ook internationaal gewoon de beste in een sterk deelnemersveld van 24 combinaties. Met een score van 75,16% gaf hij alle andere deelnemers het nakijken! Met protocollen waarop veel achten prijkten en zelfs negens voor contragalop en eenvoudige wissels waren alle juryleden het met elkaar eens dat Alphaville vandaag de beste was.

  Ook Tiësto liep een geweldige proef met dito cijferlijsten. Met hem behaalde Frank een prachtscore van 72,85% wat voldoende was voor de tweede plaats! De totaalscore had volgens het publiek nog wel wat hoger uit mogen komen, maar Frank was uiteraard met dit resultaat ook méér dan tevreden!

  Met bovenstaande resultaten en scores heeft Frank met beide paarden voldaan aan de kwalificatie-eis voor Londen en dat is natuurlijk ook helemaal geweldig! Nu is het zaak om de paarden in vorm te houden tot het definitieve beslismoment voor uitzending naar de spelen.

  Vandaag was ook de uitslag van de landenwedstrijd, waarbij voor het Nederlandse team naast Frank met Alphaville, ook Sanne Voets met Vedet PB, Petra van de Sande met Valencia Z en Janine Boudens met Nickey opgesteld stonden. Het Nederlandse team behaalde een tweede plaats achter thuisland Duitsland.

  Frank is ongelofelijk blij met het presteren van zijn paarden en het voldoen aan de kwalificatie-eis voor Londen.

  Morgen staat nog de kür op muziek op het programma waarbij Frank heeft gekozen om met Tiësto aan de start te verschijnen. Alphaville mag nagenieten van zijn topscore en krijgt een dagje rust, want dat heeft hij wel verdiend!

  Nadat Frank twee keer als eerste Nederlandse deelnemer van start mocht gaan, mag hij morgen als allerlaatste Nederlander in de ring verschijnen. Om 14.55 uur zal hij met Tiësto zijn kür rijden. Dan is het snel inladen geblazen en naar huis, want we kunnen ook niet wachten om onze jongens weer te zien!

  Tiësto krijgt de winnaarsdeken om (Foto: Brenda Hoogelander) - 07-05-2012
  Tiësto krijgt de winnaarsdeken om (Foto: Brenda Hoogelander)
  Frank en Tiësto in de ereronde (Foto: Brenda Hoogelander) - 07-05-2012
  Frank en Tiësto in de ereronde (Foto: Brenda Hoogelander)

  Datum: 7 mei 2012

  « Terug