• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Tweede en vierde in teamtest in Mannheim

  Vanochtend moest Frank als eerste van alle Nederlandse deelnemende ruiters van start. Om 8.08 uur beet hij de spits af met zijn Tiësto.

  Concentratie tijdens de proef - 05-05-2012
  Concentratie tijdens de proef

  Na de tropische temperaturen van de eerste twee dagen, was het nu fris maar vanochtend gelukkig droog.

  Tiësto was gelijk in het losrijden al mooi los en ontspannen en dit bleef gelukkig ook zo en ook de proef kon vanuit een fijne ontspanning gereden worden. Normaliter wil Tiësto de eerste proef nog wel eens gespannen zijn, maar vandaag was daar absoluut geen sprake van en ging de proef als vanzelf en kon Frank zelfs tot aan het laatste halthouden Tiësto gecontroleerd doorrijden tot G. Dit werd ook beloond door de hoofdjury met een 9.
  De uiteindelijke score viel wat tegen, omdat de jury bij H Frank een 9e plaats toebedacht, terwijl de jury bij E Frank met Tiësto als winnaar zag in deze groep van 25 deelnemers. De score was 69,69% en een vierde plaats.

  Ondertussen was het gaan motregenen en mocht Frank zich klaar gaan maken met Alphaville. Tijdens het losrijden was het erg onrustig omdat in de ring ernaast een prijsuitreiking was en de baan werd gesleept. Alphaville schrok niet, maar was toch enigszins afgeleid hierdoor. Rond de ring voelde Frank dat Alphaville wist waarom het ging en kwam de concentratie terug. De eerste paar onderdelen van de proef moest er nog wel aan gereden worden, maar in de loop van de proef was Alphaville voor 100% gefocust en liet hij een hele mooie foutloze proef zien met vooral het galopgedeelte als hoogtepunt. Met een score van maar liefst 72,24% werden zij tweede in dit deelnemersveld.

  Met deze score van Alphaville erbij zal deze ook opgenomen worden in het A-kader, waarmee Frank dus nu drie paarden in het A-kader heeft. Dat is toch wel iets om trots op te zijn!

  's Middags gingen de weergoden helemaal los waren we druk met het graven van geultjes, aanslepen van zand en grind om de stallen droog te houden.

  Morgen is het voor Tiësto en Alphaville een "rustdag" waarop ze licht getraind zullen worden en staat maandag de individuele test op het programma. Deze proef geldt net als de kür voor de kwalificatie-eis voor Londen. Met Tiësto moet hij 67,5% halen, omdat Tiësto al aan de nominatie-eis heeft voldaan (WEG Kentucky en EK Moorsele), met Alphaville is nog niet voldaan aan de nominatie-eis en dus moet hij 68,5% halen.


  Met Alphaville in de ereronde - 05-05-2012
  Met Alphaville in de ereronde
  De weergoden gingen los!!! - 05-05-2012
  De weergoden gingen los!!!

  Datum: 5 mei 2012

  « Terug