• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Alphaville een oranje lintje op koninginnedag

  Op koninginnedag gaan Frank en Annelies traditiegetrouw naar het koninginnedag concours in Lemele, zo ook dit jaar.

  Alphaville een oranje lintje op koninginnedag - 01-05-2012

  Al mooi op tijd mochten ze van start gaan in de klasse Z1. Annelies ging als eerste en had haar handen vol aan haar Wally. Wally was er net niet fijn door en in de proef merkte Annelies dit vooral omdat hij niet lekker gesloten wilde blijven en hierdoor wat sterk werd. Voor het oog was dit schijnbaar niet heel zichtbaar, want ze kregen diverse complimenten van zowel de jury voor de verbeterde uitgestrekte draf als van het publiek voor het mooi bergop gaan.
  209 punten en een 5e plaats in de eerste proef en 215 punten en een 3e plaats in de tweede proef was het resultaat.

  Frank mocht daarna met Alphaville van start en deze was de eerste proef nogal wat afgeleid door de tuigpaarden die op het terrein ernaast aan het losrijden waren. Frank had in eerste instantie niet in de gaten waarom Alphaville er duidelijk met de gedachten niet bij was, maar zag toen de proef was afgelopen waar het gebrek aan concentratie door veroorzaakt werd. De eerste proef moest Alphaville een aantal malen gecorrigeerd worden, maar in de tweede proef liep hij weer een proef uit het boekje!
  De eerste proef scoorde de combinatie 211 punten en behaalde hiermee ene 4e plaats, de tweede proef werd ruim gewonnen met 229 punten.

  Terwijl Wallstreet Shuffle en Alphaville 's middags lekker in het zonnetje in de wei aan het genieten waren, ging Frank na het concours direct met Tiësto door naar Adelinde om te trainen ter voorbereiding op het concours later deze week in Mannheim.
  Mannheim is de eerste observatiewedstrijd in de aanloop naar de paralympische spelen in Londen. Frank zal er gaan starten met Alphaville en Tiësto.

  Met Tiësto heeft hij zich al genomineerd voor de spelen (tijdens het WK in Kentucky en het EK in Moorsele), maar met Alphaville nog niet.

  Om voor het Nederlands team op de Paralympische Spelen in aanmerking te komen moet Frank met Tiësto in de Individuele Test 67,5% of in de Kür 69,5% behalen in Mannheim of in Hoofddorp (tweede observatiewedstrijd) en met Alphaville moet hij om zich te kwalificeren 68,5% in de individuele test of 71,5% in de kür behalen tijdens bovenstaande wedstrijden.

  Als aan deze kwalificatie-eisen zijn voldaan, wordt er later dit jaar in Rotterdam en Roosendaal tijdens de vormbehoudswedstrijden gekeken wie van de gekwalificeerden definitief deel uit zullen maken van het Nederlandse team in tijdens de paralympische spelen in Londen.

   
   

  Datum: 1 mei 2012

  « Terug