• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Met goed gevoel CPEDI Moorsele afgesloten

  Op de laatste dag van het CPEDI*** Moorsele stond de kür op muziek op het programma.

  Frank en Tiësto tijdens de kür (foto: Stef Kolkman) - 16-04-2012
  Frank en Tiësto tijdens de kür (foto: Stef Kolkman)

  De beste 8 combinaties over voorgaande proeven hadden zich geplaatst voor de finale kür op muziek en de overige ruiters mochten hun kür rijden in de consolation test.

  Frank had zich met zowel Tiësto als Alphaville voor de kür geplaatst, maar heeft besloten met alleen Tiësto van start te gaan. Alphaville had het de afgelopen dagen zo goed gedaan, dat Frank besloot hem te sparen. Met Alphaville is lekker gewandeld en die heeft zich verder prima op stal vermaakt met alle aandacht en knuffels.

  Met Tiësto dus van start in de kür op muziek. 's Ochtends tijdens het stappen met Tiësto was al duidelijk dat Frank zijn handen vol zou krijgen aan de sensibele Tiësto, want het weer was omgeslagen van een vrolijk briesje op de voorgaande dagen, naar een woeste stormachtige wind. Tiësto schrok van alles wat bewoog en geluid maakte en we hebben hem dan ook weer snel op stal gezet om verdere stress te voorkomen.
  Tijdens het losrijden liet Tiësto zich op zich nog prima rijden, hoewel te zien was dat hij alles best griezelig vond. Door de wind verwaaide de muziek uit de boxen behoorlijk en kwam Frank tijdens de proef niet heel fijn in het ritme. Tiësto liet zich toch heel behoorlijk rijden en hoewel hij vlak voor een eenvoudige wissel ergens van schrok en versprong en een overgang naar draf niet helemaal vloeiend ging, was Frank tevreden over de kür.
  Op de protocollen stonden zelfs nog 8-en voor de uitgestrekte stap en uitgestrekte draf. Door het niet fijn in het ritme komen van de kür, was de waardering van het artistieke deel van de kür wat lager dan anders. Het resultaat was 71,2% en dat was uiteindelijk voldoende voor een mooie 4e plek.

  Een tweede plaats was er voor Sanne Voets die met haar mooie kür met Vedet 73,2% scoorde.

  Ondertussen staan de paarden weer lekker op stal en kijkt Frank zeer tevreden terug op de wedstrijd en met 3 royale A-kader scores en alle proeven in dik in de prijzen, mag dat ook!

  Binnenkort heeft Frank een afspraak met Charles Monterie, die een nieuwe kür gaat maken voor Tiësto, welke aangeboden wordt door de DVB Foundation. De verwachting is dat deze klaar is voor de volgende wedstrijd, die in Mannheim zal zijn. De choreografie van de kür is al klaar en Charles is vast van plan er op muzikaal gebied een meesterwerk van te maken, dus we kunnen niet wachten dit te tonen!


   
   

  Datum: 16 april 2012

  « Terug