• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Nog een teleurstelling

  Na de teleurstellende punten van gisteren, had Frank vandaag weer een teleurstelling te verwerken.

  Frank - 28-01-2012
  Frank

  Frank was er op gebrand om vandaag zijn revanche te nemen, maar liet dit voornemen snel varen toen hij op stal kwam en Tiësto met opgelopen benen zag staan. Omdat Tiësto nooit last heeft van stalbenen en Frank er dus ook niet zeker van was dat dit het was, of dat er iets ernstigers aan ten grondslag lag, heeft hij besloten om Tiësto terug te trekken uit de wedstrijd. Zeker ook met het oog op het komende seizoen met als uiteindelijk doel het strijden om de hoogste plekken in Londen, wil Frank geen enkel risico nemen met de gezondheid van Tiësto.

  Deze beslissing werd wel vergemakkelijkt door de wetenschap dat voor het nog laten slagen van de missie (de 4e plek op de wereldranglijst) Frank rond de 77% zou moeten scoren, iets wat met het jurycorps dat er zat onmogelijk was. Uiteraard heeft Frank zijn beslissing genomen in overleg met de bondscoach, die volledig achter Frank zijn besluit staat. Gelukkig lijkt het met Tiësto al een stuk beter te gaan! Frank zal hem regelmatig blijven stappen en in de gaten blijven houden.

  Geen resultaten voor Frank dus vandaag.
  Wel voor Petra en Valencia. De merrie toonde zich al een stuk constanter onder Petra tijdens de proef. Petra liet een zeer goede proef zien, op heel slordig binnenkomen na en eindigde wederom op de eerste plek met vandaag 72,62%!

  Ook Tessa (gr. III) toonde zich vandaag weer in goede vorm en reed een proef om door een ringetje te halen. Met een score van 71,44% bezette ze een poos de 2e plek.
  Sanne Voets (gr. IV) reed een keurige proef met haar Vedet en scoort punten met haar zeer secure, nette afwerking. Een score van 69,03% en een vierde plek waren er voor haar.

  In principe had Nederland met de goede resultaten de landenwedstrijd gewonnen, ware het niet dat er een land protest tegen Tessa had aangetekend omdat zij met lussenteugel reed. In principe mag zij dit ook gewoon en hoort het bij haar (keurings)profiel, maar het stond niet op haar classificatiepas. Dit was een administratieve fout van de FEI, waar al wel over was overlegd en waarmee Tessa ook gewoon in Breda heeft gestart. In Spanje werd dit alles echter gewoon van tafel geveegd en werd Tessa gediskwalificeerd.

  Dit betekent dat het resultaat van Tessa wegviel voor het teamresultaat en de punten van Frank zouden tellen. Die had Tiësto echter voor de individuele proef terug getrokken, wat dus inhoudt dat er helemaal geen teamresultaat voor Nederland is.
  Dat zou natuurlijk nog veel zuurder zijn als de benodigde scores zoals eerder genoemd voor de missie wel zouden zijn behaald, maar is nu ook heel vervelend.

  Al met al een bewogen paar dagen voor de Nederlandse equipe, waarvan er morgen slechts twee in de kür op muziek van start zullen gaan en wel:
  Sanne Voets met Vedet PB om 9.16uur (gr. IV) en
  Petra van de Sande met Valencia Z om 11.42uur (gr II).  Heel veel stappen met Tiësto - 28-01-2012
  Heel veel stappen met Tiësto
  Petra met Valencia Z - 28-01-2012
  Petra met Valencia Z

  Datum: 28 januari 2012

  « Terug