• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Tegenvallend resultaat

  Vandaag stond voor alle Nederlandse deelnemers de teamtest op het programma. Frank mocht vanochtend al als tweede zijn kunnen tonen aan de internationale jury.

  Frank groet af na de proef - 27-01-2012
  Frank groet af na de proef

  Frank reed na de Belgische Michele George die een keurige, gedegen proef liet zien zonder fouten. Haar score was 68,41%. Frank kwam daarna aan de start met zijn Tiësto en toonde ook een keurige, beheerste proef met mooie onderdelen. Jammer was het minder vloeiend achterwaarts gaan en de overgang naar het halthouden toe.
  Het was niet een van de beste proeven van Frank en Tiësto, maar ook zeker niet slecht. Zowel Frank zelf als ook de bondscoach en Michele, die Frank later sprak over de wedstrijd, hadden verwacht dat Frank zo rond de 70% uit zou komen. Zeer teleurstellend was het dan ook dat de score van Frank niet hoger uit kwam dan 66,1%. Hoewel van verschillende kanten de verbijstering werd uitgesproken over deze punten, verander je er helemaal niets aan.

  Gelukkig kreeg Sanne Voets wel de punten die ze verdiende en eindigde ze op een eerste plaats met 69,271% met haar Vedet PB.

  Dat er vandaag over het algemeen vreemd en laag werd gejureerd werd ook weer duidelijk bij Tessa Baaijens, want ook zij liet een zeer sterke proef zien, maar zag op haar protocollen heel vaak een 6,5 waar dit rustig een 7 had mogen zijn. Toch behaalde ze de hoogste score van het Nederlandse team vandaag met 69,69%. Dit was voldoende voor een derde plaats voor Tessa en haar Riana.

  De laatste Nederlandse combinatie die van start ging, was Petra van de Sande met haar zwarte merrie Valencia Z. Ondanks een rommelig begin van de proef, wist ze de eerste plaats op te eisen met een score van 68,41%.

  Dat de gereden scores van vandaag onvoldoende zijn om de 4e plaats op de wereld ranglijst terug te eisen moge duidelijk zijn. Natuurlijk volgt morgen de individuele proef nog, die ook meetelt voor het teamresultaat, maar dan moeten er echt monsterscores gereden gaan worden, het is niet realistisch om daar van uit te gaan.

  De verschillende combinaties hebben gereden voor wat ze waard zijn en daarvoor kun je niet anders dan respect hebben. En de resultaten zijn dan ook gewoon goed te noemen, met twee keer een eerste plaats en een derde plek! Het is gewoon jammer dat de scores niet wat hoger lagen.

  Morgen gaat het team weer met frisse moed van start en zal de individuele proef verreden gaan worden. De startvolgorde is het omgekeerde van vandaag:

  9.40uur Petra van de Sande met Valencia Z (gr. II)
  14.24uur Tessa Baaijens met Riana (gr. III)
  16.25uur Sanne Voets met Vedet PB (gr. IV)
  17.31uur Frank met Tiësto (gr. IV)

  Kijken naar de verrichtingen van de andere deelnemers - 27-01-2012
  Kijken naar de verrichtingen van de andere deelnemers
  Daar achter de vlag zijn de stallen waar de Nederlandse equipe staat - 27-01-2012
  Daar achter de vlag zijn de stallen waar de Nederlandse equipe staat

  Datum: 27 januari 2012

  « Terug