• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Frank en Tiësto gearriveerd in Gerona

  Vandaag zijn Frank en Tiësto gearriveerd in Gerona, Spanje.

  Tiësto op stal in Gerona - 25-01-2012
  Tiësto op stal in Gerona


  Tiësto is afgelopen maandag al vertrokken op transport met alle andere paarden van de Nederlandse delegatie die in Gerona aan de start zullen komen. Met een tussenstop van 17 uur in Lyon (Frankrijk), is Tiësto woensdagochtend op het concoursterrein aangekomen.

  Frank vertrok vanochtend om 5 uur richting Eindhoven airport, om vanaf die plek naar Gerona te vliegen. Ook hij kwam in de loop van de ochtend aan op het concoursterrein.

  Niet alleen, want er is een heel team afgereisd naar Spanje om te proberen de vierde plek op de wereldranglijst terug te krijgen. Deze vierde plek (voor een landenteam) is van belang omdat het land dat op 31 januari 2012 op de vierde plek op de wereldranglijst staat, met een extra ruiter aan de start mag verschijnen tijdens de paralypische spelen in Londen dit jaar. Nederland bezette deze plaats lange tijd, maar raakte vorige maand deze positie kwijt.
  Deze vierde plek zal niet eenvoudig terug te veroveren zijn, want qua score houdt het in dat alle Nederlandse ruiters gemiddeld over de twee proeven die meetellen (teamtest en individuele proef) 71,5% moeten scoren. Maar in het kader van niet geschoten is zeker mis, wil het Nederlandse team er toch alles aan gedaan hebben om te proberen deze vierde plek terug te veroveren.

  Het team bestaat uit: Petra van de Sande met Valencia (Grade II), Sanne Voets met Vedet (Grade IV), Tessa Baaijens met Riana (Grade III) en Frank met Tiësto (Grade IV).

  Vandaag heeft Frank Tiësto al gereden en hij voelde voldoende fris aan en heeft de reis dus goed doorstaan.
  Het is in Gerona overdag een aantal graden warmer dan in Nederland dus daar zullen de paarden wel even aan moeten wennen. Morgen is de veterinaire keuring, waarbij Frank met Tiësto om 16.38 uur op moet komen draven.

  Vanaf vrijdag gaat de wedstrijd van start en zal grade IV om 9.30uur van start gaan met de teamtest. In grade IV zullen 14 combinaties uit 10 verschillende landen gaan strijden om de winst, dus dat is een behoorlijke concurrentie. Omdat dit de laatste wedstrijd is voor de deadline van 31 januari, zijn er meer landen die dit als laatste kans zien om op de klimmen op de wereldranglijst. Zo heeft bijvoorbeeld ook België een team naar Gerona gestuurd.

  Er is geen labtop of camera mee naar Gerona, maar via mobiel en de site van de organisatie wordt geprobeerd toch de berichten met beeld te ondersteunen

  De rijbaan en een strakblauwe lucht - 25-01-2012
  De rijbaan en een strakblauwe lucht
  Frank van de achterkant gezien en oa gelegenheidsgroom Diana Hajee - 25-01-2012
  Frank van de achterkant gezien en oa gelegenheidsgroom Diana Hajee

  Datum: 25 januari 2012

  « Terug