• Begin
 • Profiel
 • Paarden
 • Training
 • Agenda
 • Nieuws
 • Sponsors
 • Contact
 • Londen 2012
 • Frank Hosmar
  Stal 't Entmeer
  Oude Deventerweg 1a
  7448 RK Haarle

  T: 06 50280761
  E:

  Tweede plaats op Jumping Amsterdam

  Vrijdag werd de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS Centaur Cup verreden tijdens Jumping Amsterdam.

  Frank en Tiësto tijdens de kür (foto: Dorli Welp) - 21-01-2012
  Frank en Tiësto tijdens de kür (foto: Dorli Welp)


  Frank mocht dankzij een wildcard, toegekend door de bondscoach Jeannette Wolfs, starten tijdens deze kwalificatiewedstrijd en reed hier een kür op muziek die beoordeeld werd met 73,25%. Hiermee behaalde Frank een tweede plaats achter Sanne Voets met Vedet.

  Frank was blij met zijn rit met Tiësto en ook trainster Adelinde Cornelissen die Frank hielp tijdens het losrijden was erg tevreden.

  Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de KNHS Centaur cup werd de DVB Foundation Award uitgereikt. De DVB Foundation Award bestaat uit een plakkaat met de vergulde hoefijzers van gouden medaillewinnaar Toscane, het paard van Petra van de Sande. Er is ook een geldprijs van €1000,- aan verbonden, te besteden aan een doel binnen de aangepaste sport. Genomineerd voor de Award waren Dorli Welp, BMC en Theo de Vries.

  Hippisch journaliste en fotografe Dorli Welp mocht de DVB Foundation Award in ontvangst nemen. In aanwezigheid van Coby van Baalen en jurylid Ineke Jansen werd zij volledig verrast. De jury bestaande uit Hanneke Gerritsen, vice-voorzitter van de FEI-commissie para-dressage en Technical Delegate van de Paralympics Londen 2012, technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heyden en jurylid dressuur aangepast sporten Ineke Jansen was unaniem in haar oordeel en ook wij vinden het volkomen terecht dat Dorli deze prijs heeft gewonnen.

  Ook in Amsterdam heeft ze weer prachtige foto's genomen en ook nu mogen we er weer een paar gebruiken om onze site op te luisteren. Dorli bedankt!

  's Avonds was er een nieuwjaarsreceptie van de KNHS waarbij een kick off werd gegeven richting de Olympische en Paralympische zomerspelen in Londen en tevens werden alle medaille winnaars op internationale FEI kampioenschappen die de KNHS in 2011 telde gehuldigd.
  Emile Hendrix, lid van het KNHS hoofdbestuur met topsport in zijn portefeuille, reikte samen met Heleen Crielaard, hoofdsponsoring Rabobank, de foto's en de Rabo cheques uit aan de hippische topsporters. Olympisch chef de mission en technisch directeur van NOC*NSF Maurits Hendriks sprak de verwachting uit dat de Nederlandse hippische sporters er tijdens de Olympische Spelen in zullen slagen medailles te gaan winnen.

   - 21-01-2012
  Tweede plaats op Jumping Amsterdam - 21-01-2012

  Datum: 21 januari 2012

  « Terug