• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 30

  De spelen zijn van start!

  augustus

  De officiële opening van gisteravond was een geweldige belevenis en het was dan ook erg mooi om er bij aanwezig te zijn. Ik heb uit de vele reacties op facebook en sms begrepen dat ik in beeld was, dus dat was ook wel leuk. Vooral het aansteken van het vuur, de opening door de koningin en het geweldige vuurwerk voor ik erg mooi. Via uitzending gemist van de nos kun je nog een stukje van de opening bekijken, vanaf 8,44 min.: uitzending gemist.

  De volgende dag begon al weer vroeg, omdat een van de ruiters; Gert Bolmer als allereerste ruiter van start mocht gaan tijdens deze spelen en natuurlijk ben je daar als teamgenoot bij om aan te moedigen. De proef van Gert ging niet zoals vooraf verwacht en Annelies vroeg mij ook al tijdens de proef of de bloemstukken misschien nieuw waren en er tijdens de training niet stonden, maar dat was niet het geval. Vorman was erg kijkerig en schoot direct al na het binnenkomen en halthouden na de eerste wending weg en daarna had de combinatie nog een aantal schrikmomenten. Het bleek dus dat de organisatie op het laatste moment vandaag zandzakken tegen de buitenkant van de dressuurhekjes had gelegd om te voorkomen dat deze door de wind zouden omwaaien. Deze zakken lagen er niet in de voorgaande dagen toen de ruiters in de ring hadden mogen trainen en daarom waren de paarden er extra kijkerig op. Je kunt beter hebben dat een paard nog niet eerder in een ring is geweest en dat de zakken er dan liggen, dan dat de ring voor de paarden opeens anders is. Enorm balen voor Gert natuurlijk want deze schrikmomenten tellen behoorlijk door in de punten, waardoor het resultaat voor Gert en Vorman uiteindelijk uit kwam op 66,14%.

  Wat later in de ochtend was het de beurt aan Petra, die hetzelfde probleem ervoor met haar zwarte Valencia als Gert. De mooie zwarte merrie werd gespannen en hierdoor was het mooie vloeiende weg uit de proef en hoewel Petra met Valencia een nette score neer heeft gezet van 68,095% was ze behoorlijk teleurgesteld omdat het veel beter kan en je aan deze omstandigheden zelf niets kunt veranderen of voorbereiden.

  Eigenlijk mag een organisatie niets veranderen aan de rijbaan, zoals deze is nadat de ruiters de gelegenheid hebben gehad om hierin te trainen en te verkennen. Dat is hier dus wel gebeurd, maar daar valt niets aan te doen.

  Hopelijk waait het morgen minder en zijn de zandzakken dan weg, want voor Alphaville is het ook niet echt gunstig dat er opeens andere dingen op de grond achter de dressuurhekjes liggen, als er iets is waar hij kijkerig op is, zijn het dat soort dingen. Het heeft natuurlijk geen zin om je daar nu druk over te maken, maar je staat er wel bij even bij stil dat dit natuurlijk geen optimale situatie is.

  Vandaag ging het trainen weer prima en hij voelt nog steeds erg goed aan. We hebben ondertussen alle weertypes gehad, van zon, tot regen, hagel en wind. Het heeft alleen nog niet gesneeuwd, maar dat zal ook niet gebeuren ga ik vanuit.

  Morgen mag ik als zesde ruiter om 9.45 lokale tijd (in Nederland is het een uur later) van start en hoewel ik uit Nederland verschillende vragen krijg of en via welke site er livestreams zijn om mij te volgen, weet ik dat echt niet. Zoals eerder aangegeven, zend de NOS drie livestreams uit per dag, maar er zijn natuurlijk meer dan 3 sporten per dag waaraan Nederlandse deelnemers meedoen. Wel heb ik nog een extra link die eventueel gecheckt zou kunnen worden: channel 4


  klaar voor de laatste training De achterblijvers thuis worden via social media op de hoogte gehouden
  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets