• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 24

  Het is nu echt begonnen

  augustus

  Vanochtend heb ik alles wat ik klaar had gezet, in de vrachtwagen gezet en nadat Thijmen Alphaville een dikke kus had gegeven voor succes heb ik hem opgeladen en naar Best gebracht. Hier verzamelden alle teampaarden.
  Ik moest daar om 12.00 uur zijn in verband met de VWA keuring. Dit is een formaliteit die altijd moet gebeuren als je met je paard buiten de Benelux reist. Eigenlijk stelt dat niet zoveel voor en het gaat er om of de dieren fit genoeg zijn om te reizen. Maar natuurlijk ga je niet met een wedstrijdpaard dat niet fit is op reis. Het is echter vanuit de overheid verplicht en geldt niet alleen voor paarden, maar ook voor varkens en koeien waarbij de lichamelijke conditie nog wel eens anders is. Ergens moet een lijn getrokken en dus ook wedstrijdpaarden moeten gekeurd worden. Je krijgt een document mee, die je samen met het paspoort van je paard in moet leveren bij de dierenarts die in Londen aanwezig is. Deze moet dan ook het papier ondertekenen dat het paard weer fit aan de terugreis kan beginnen.

  Toen ik daar aankwam en Alphaville op stal had gezet, een geweldige stal overigens van 6 x 3,5 meter, kwam er ook een filmploeg van Hart van Nederland die een item maakte over teamgenoot Gert Bolmer.
  Met de reporter kwamen we nog even aan de praat over de Paralympische Spelen en het algemene beeld wat daarbij leeft. Ook zij dacht bijvoorbeeld dat ik in Londen direct tegen mensen als Petra zou moeten strijden (Petra zit in een rolstoel vanwege een partiële dwarslesie, grade 2). Maar dit is natuurlijk niet het geval en dat zou ook enorm oneerlijk zijn. De paralympische sporten zijn allemaal verdeeld in gradaties qua beperking. Zo zijn er bijvoorbeeld bij het zwemmen wel rond de 15 (ik weet het niet helemaal precies) grades en in mijn sport dus 5. Iedereen die aan de aangepaste sport deelneemt, ondergaat een keuring en daarin wordt bepaald in welke grade je deelneemt. Ik kom dus uit in grade 4, voor de mensen met de minste beperking. Deze proeven zijn ook wat moeilijker dan bijvoorbeeld een grade 2 proef waarbij er alleen gestapt en gedraafd wordt. De reporter van Hart van Nederland vond dit zeer interessant en vond het wel een goed item om een programma over te maken. Dus Petra zei heel spontaan "kom maar een keer langs", want voor veel mensen is dit nog steeds niet duidelijk.
  Ook ik kreeg hier in de buurt opmerkingen en vragen over, dat het makkelijk rijden was bijvoorbeeld tegen Gert Bolmer, die ze hier ook allemaal kennen. Vaak heb ik het verhaal moeten uitleggen en met plezier, want het geeft toch weer meer inzicht in de sport.

  Na het Hart van Nederland item met Gert heeft teamveterinair Brenda ook Alphaville klinisch gecheckt en dit was allemaal oké.
  Daarna hebben we met z'n allen in de kantine gezellig een kopje koffie gedronken met een heerlijke taart van Angelique (groom van Petra) die vandaag jarig is.
  Omdat de paarden pas rond middernacht zullen vertrekken, ben ik naar huis gegaan. Hij is in goede handen bij Brenda en Angelique, dus daarover heb ik geen zorgen. Ze vertrekken pas zo laat in verband met de reistijd van de chauffeur en het vertrek van de boot in Calais.

  Hoewel het natuurlijk altijd een raar idee is om je paard achter te laten, het liefst reis ik met de paarden zelf, maak ik me nu minder zorgen omdat Alphaville een enorm relaxed karakter heeft en ik heel veel vertrouwen heb in Brenda en Angelique die ik beide ook al een paar jaar ken. Nu is het hopen dat de weergoden een beetje gunstig zijn en de overtocht met de boot rustig verloopt.

  Morgenvroeg vliegen wij achter de paarden aan, zodat we ongeveer tegelijk zullen arriveren in Greenwich. Wij is; de bondscoach, de rest van het team en de grooms, mijn groom is Dianne Biemolt. Annelies en Adelinde komen later deze week.

  Van de teammanager Adrianne van Waardenberg, die eerder deze week is afgereist naar Engeland in verband met een WK endurance dat ook in Engeland wordt gehouden, hoorden we al dat de ontvangst zeer hartelijk is en dat alle stewards zeer gastvrij en behulpzaam zijn. Ze sms-te dat de stewards er helemaal klaar voor zijn en eigenlijk een beetje teleurgesteld waren dat ze niet in een rolstoel zat en ze niet meer hulp hoefden te bieden. Dit is natuurlijk té grappig, maar wel leuk dat de ontvangst zo gastvrij is.

  Morgen nieuws vanuit Londen!

  Frank

  Een dikke kus voor Alphaville voor succes
  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets