• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 23

  Mijn eerste blog voor Londen

  augustus

  Gisteren heb ik mijn laatste training voor Londen bij Adelinde gehad met Alphaville. Dit was geen zware training, maar wel een hele nuttige want we hebben nog de kleinste details van bepaalde oefeningen doorgenomen. Adelinde had daarbij nog weer hele nuttige tips. Na de training had ze voor mij nog royaal de tijd om nog even te kletsen over het gebeuren in Londen; waar ik aan moet denken en hoe bepaalde dingen gaan. Dit is natuurlijke enorm handig, want zij heeft alles al meegemaakt een paar weken geleden.

  Op de terugweg in de auto (ik ga meestal alleen, simpel met auto en trailertje) besefte ik dat ik toch wel heel erg blij ben dat zij op mijn pad is gekomen. Zij is niet alleen een geweldige amazone en trainer maar ook mentaal een goede ondersteuning voor mij. Ik ben dan ook heel blij dat ze de moeite wil nemen om mij straks ook in Londen te begeleiden, want ze heeft natuurlijk een ontzettend druk leven en zeker nu zo na de spelen met alle huldigingen en alle dingen die er bij komen.

  In de ring moet ik het natuurlijk alleen samen met Alphaville doen, maar het is toch wel een heel fijn idee dat zij aan de kant staat en me helpt met het losrijden. De eerste dagen moet ik het nog even alleen doen, maar ik heb genoeg tips en tools van haar mee gekregen.

  Wat ik me nog meer besefte in de auto, is dat ik toch ook wel heel erg blij ben met mijn paarden en dat Alphaville toch ook een bijzonder paard is.
  Des te leuker vond ik het dan ook dat vandaag de fokker van Alpaville op bezoek kwam. Meneer en mevrouw Hendriks komen uit Heek en hadden besloten om met een bevriend echtpaar te gaan fietsen bij mij in de omgeving. Hij belde begin deze week of ze langs mochten komen en natuurlijk mag dat altijd!
  We hebben gezellig gekletst en foto's uitgewisseld. Zijn dochter had willen regelen dat zij met haar ouders naar Londen zouden komen, maar momenteel heeft ze even wat anders aan haar hoofd. Zij en haar man hebben een varkensbedrijf en door een stroomstoring was de stroom uitgevallen, waardoor het ventilatiesysteem niet meer werkte. Het resultaat was duizend dode varkens, dus ik kan me voorstellen dat zij op het moment wat anders aan haar hoofd heeft. Een vreselijke situatie en erg jammer dat ze niet komen en ik wens ze dan ook heel veel sterkte!

  Verder had ik vandaag nog een interview en nog een fotograaf van de krant die langs kwam om wat foto's te maken. Daarna ben ik begonnen met inpakken en dat is altijd nog wel een hele klus.
  Normaal gesproken doe ik er altijd wel een paar dagen over om de vrachtwagen in te pakken, maar omdat nu alles met een transporteur gaat kan alleen al het noodzakelijke mee en heb ik alles in een keer ingepakt. Daarna heb ik Tiësto weg gebracht, want die moet natuurlijk ook gewoon door gereden worden.

  Morgenvroeg breng ik Alphaville naar de dressuurstal van Miranka Schellekens in Best, waar de andere teampaarden ook verzamelen en vandaaruit vertrekken naar Londen.
  Ze gaan gezamenlijk in een vrachtwagen van een transporteur, met daarachter een grote aanhanger voor al het voer, zadelkisten en alle andere equipment. De teamveterinair Brenda Hoogelander en de groom van Petra van de Sande, Angelique Woudenberg, reizen met de paarden mee dus de paarden zijn in vertrouwde handen.
  Aanvankelijk zouden ze met de trein door de tunnel gaan, maar uit ervaring van de Olympische Spelen blijkt dat dan het scannen van alle equipment erg lang duurt, waardoor de paarden onnodig lang op de vrachtwagen moeten staan en dus is besloten met de boot te gaan.

  Middels deze blog wil ik proberen jullie dagelijks op de hoogte te houden van mijn ervaringen op weg naar en in Londen.

  Frank

  Alphaville als veulentje met zijn moeder
  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets