• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 05

  Geweldige afsluiting

  september

  Wat ben ik geweldig trots op mijn paard en blij dat ik gewoon naar huis mag gaan met niet één maar twee medailles!

  We zijn hier nu anderhalve week in Londen en ik was een beetje bang dat Alphaville een beetje moe zou worden, omdat hij natuurlijk wel fit en in vorm is, maar zo’n wedstrijd ook mentaal vrij veel van een paard vraagt. En nu de temperaturen weer omhoog zijn geschoten, vreesde ik dat Alphaville daar wat moeite mee zou krijgen. Niets van dat alles! Alphaville is elke dag opnieuw klaar en vrolijk om aan het werk te gaan, de oortjes erop en vol inzet!

  De kür op muziek ging dan ook fantastisch. Adelinde heeft me geholpen bij het losrijden en in de galop kon ik hem hierdoor net wat mooier bergop houden en in de proef bleef hij er maar aan trekken en maakte hij weer geen enkele fout. Waar vind je nou zo’n paard!

  Er was dan ook helemaal niets waarvan ik denk dat we beter hadden kunnen doen in de kür. Hij klopte mooi in alle accenten die gemaakt zijn voor de diverse overgangen in muziek bij het inzetten van een nieuwe oefening en voelde zo goed aan. Ik heb heel veel complimenten ontvangen over de mooie kür en het gaan van Alphaville, wat voor mij dan weer een bevestiging is dat het beeld ook goed was. Een tweede bronzen plak als beloning, hoe mooi kan het zijn!

  Zie bijgaand de video die NOS maakte van mijn kür op muziek (geluid tijdens de kür wel goed hard zetten, want anders is hij niet goed genoeg te horen)

  Alphaville eindigt met zijn 7 jaar vlak achter twee paarden die regulier lichte tour lopen, dan kun je niet anders dan dik, dik tevreden te zijn. En dat ik tevreden ben, komt ook naar voren uit dit interview met de nos.

  Ik wil iedereen dan ook bedanken die het me mogelijk heeft gemaakt om hier in Londen mijn doel te bereiken; fijne sponsoren die me materieel en financieel hebben ondersteund met op sportief niveau in het bijzonder Adelinde die me niet alleen thuis super heeft begeleid, maar zelfs naar Londen is gekomen om me daar bij te staan!

  Ook een bedankje voor het begrip van mijn eigen leerlingen die zich flexibel opstelden als ik weer eens verstek moest laten gaan voor trainingen of andere verplichtingen. En natuurlijk ben ik mijn familie en vrienden thuis super dankbaar voor het vertrouwen dat ze altijd in me hebben gehad!

  Deze twee bronzen plakken heb ik niet alleen gehaald, maar doordat jullie dat mede mogelijk hebben gemaakt!

  Vandaag ben ik na het feestje en de huldiging door mijn groom Dianne Biemolt (hoe leuk!) weer vroeg naar stal gegaan om de paarden en de spullen op te laten voor transport naar Nederland. Daarna hebben we nog even geshopt en heb ik eerst Annelies en daarna Dianne, Adrianne en Gert en Petra uitgezwaaid die allemaal vandaag al naar huis gingen.
  Het is nu wel een beetje leeg en kaal zonder iedereen, dus ga ik zo de gezelligheid maar eens opzoeken in het Holland House.

  Morgen wil ik nog wat andere Nederlandse sporters in actie zien en ga ik Londen in om wat bezienswaardigheden te bekijken. Annelies haalt samen met mijn vader Alphaville op uit Best en die zie ik dan vrijdag weer als ik thuis kom.

  Bedankt allemaal voor de geweldige support, het is echt bijzonder te ervaren dat iedereen zo met je mee leeft!

  Frank

  Link naar de uitzending van de nos waar Adelinde en ik te gast waren.


  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets