• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 01

  Petra net buiten de medailles

  september

  Vanochtend reden Gert en Petra hun individuele proeven, nadat eerst vanochtend vroeg voor aanvang van de proef met de paarden rond de wedstrijdbaan is gestapt. Daarvóór nog kreeg Alphaville een lekker ontbijt op bed van Dianne, die het niet laten kon om even lekker bij hem te komen zitten en een appeltje te voeren. Op dat moment waren er toevallig ook wat fotografen van de FEI in de stallen, die hiervan ook foto’s hebben gemaakt, omdat ze het zo’n typerend plaatje vonden van de sfeer in de stallen. Ook Brenda heeft een foto hiervan gemaakt en zeg zelf, het is ook een leuk plaatje!

  Gert zijn paard had vannacht koliek gehad en dat is natuurlijk geen fijne voorbereiding op de wedstrijd, vooral voor het paard. Vorman leek echter fit genoeg en voelde later ook zo aan, dus heeft Gert besloten gewoon te gaan starten. Gert maakte één grote fout in de proef, waar Vorman in plaats van in draf, in galop ging. Verder was het een nette proef, waarmee de combinatie 70,143% behaalde. Gelukkig waren de paarden van Gert en Petra niet meer kijkerig op de zandzakken achter de dressuurhekjes, na het aan de hand verkennen van de wedstrijdbaan vanochtend.

  Petra stelde haar Valencia fraai voor en kreeg een mooie score van 74,476% wat een geweldige score is voor het teamresultaat, maar helaas niet voldoende bleek voor een medaille. Petra werd 4e en Gert 7e. Er was een groot verschil in punten; de scores varieerden van 67-78% en dat is natuurlijk erg veel!

  Nadat Petra klaar was met rijden, hebben we nog even een praatje met minister Schippers (van sport) gemaakt, die ook naar Greenwich park was gekomen om te kijken. Die kom je ook niet elke dag tegen, dus dat was wel leuk. Ondertussen had Dianne Alphaville gezadeld en heb ik hem getraind en hierbij de puntjes op de i gezet en hem er scherp aangezet, om morgen nog een tikje beter te presteren dan gisteren. Alphaville is daarna uiteraard weer goed verzorgd en hebben we gezamenlijk wat gegeten.

  Daarna ben ik naar ons appartement gegaan om me in alle rust voor te bereiden op morgen en is Annelies met de meiden Londen in geweest en hebben ze daarna Alphaville klaar voor de nacht gemaakt.

  Ik heb zin in morgen en mag om 9.54 uur starten en laat jullie uiteraard weten hoe het is gegaan!

  Frank


  Met minister Schippers Annelies en Alphaville
  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets