• Begin
 • Blog Londen 2012
 • Nieuws Londen 2012
 • Foto's Londen 2012
 • Sponsors
 • Frank Hosmar website
 • 31

  Zéér tevreden over de teamtest

  augustus

  Vanochtend was het dan zover; mijn eerste proef in Londen stond op het programma.

  Gisteravond heb ik me rustig in het Paralympisch dorp voorbereid op de proef van vandaag en vanochtend ben ik op tijd naar stal gegaan, omdat ik me in alle rust altijd wil voorbereiden op de wedstrijd. Vaak poets ik dan zelf nog even mijn laarzen, of vind ik iets anders om te prutsen en dat vind ik altijd wel rustgevend. Vanochtend viel er niets te prutsen of poetsen, want Dianne en Annelies hadden er voor gezorgd dat alles er helemaal tiptop bij stond en de laarzen glommen me al tegemoet.

  Ik moet zeggen dat ik minder spanning voelde dan ik had verwacht en ook tijdens het losrijden had ik uiteraard wel last van gezonde wedstrijdspanning, maar voelde Alphaville direct al zo fijn aan dat ik gewoon lekker ben gaan rijden. Wel voelde ik de spanning naar boven komen op het moment dat je moet wachten in de ruimte vlak voordat je de ring in moet, tot ik echt de baan binnen mocht.

  Toen ik eenmaal binnenreed dacht ik alleen maar; wat gaaf om hier te rijden en wat mooi dat er zoveel publiek is! Het gaf me geen extra druk. In de proef zelf heb ik Alphaville bewust gecontroleerd gereden en er vooral voor gezorgd dat het beeld ontspannen, fijn in aanleuning en aansprekend was en daarin zijn we volgens mij goed geslaagd. Na de resultaten van Gert en Petra gisteren was het zaak om in elk geval een gedegen, safe proef neer te zetten zonder fouten en mezelf had ik voorgenomen dat ik in elk geval boven de 70% wilde rijden. En dit is royaal gelukt, met een score van 71,781% heb ik een resultaat neergezet dat me nog niet eerder op een kampioenschap is gelukt en met deze score ben ik vandaag op een derde plek geëindigd. Vooral mooie punten kreeg ik voor de onderdelen als de appuyementen, de eenvoudige wissels en de drafverruimingen. Helaas werd mijn puntentotaal wat gedrukt door één jury die me slechts 66% gaf en dat is jammer, maar ik ben heel blij en tevreden met Alphaville die zich zo geweldig gedraagt hier tijdens de Paralympische spelen; hij loopt rond alsof hij nog nooit anders heeft gedaan. Ook met mijn scores ben ik tevreden, ik heb bewust vandaag niet het laatste uit de kast gehaald om geen fouten te maken en weet dat Alphaville nog beter kan en ik dat er de volgende proef uit kan halen. Voorlopig lig ik op medaillekoers en dat is een lekker gevoel, want dat is mijn doel!

  Ook Sanne reed met haar Vedet een zeer gedegen proef in grade III en zette een puike score neer voor het teamresultaat. Met een 4e plek en 72,037% gaf ze ook een boost aan het puntentotaal voor Nederland!

  Het is geweldig om zoveel leuke reacties via de sms, telefoon en social media te ontvangen van alle mensen die me volgen en met me meeleven! Er is nog steeds geen livestream en dat is jammer, maar livescoring is wel te volgen en wie weet dat de streaming komt op het moment dat de medailles verdeeld gaan worden. Dit gaat namelijk vanaf morgen beginnen.

  Morgen gaan Petra en Gert er weer vol tegenaan om een zo goed mogelijke score neer te zetten in de individuele proef. Deze proef telt samen met de teamtest voor het landenresultaat en is dus mede bepalend voor de teammedaille. Daarnaast is er ook een individuele medaille te behalen in de individuele proef. Morgenvroeg voordat de wedstrijd van start gaat is er nog een mogelijkheid voor de ruiters om om de ring te stappen om zo de paarden te laten wennen aan de zandzakken die er liggen, hopelijk zullen de paarden hierdoor dan niet meer afgeleid zijn.

  Zelf start ik zondag in de individuele proef en ik kijk er nu al weer naar uit. Eerst zal er een morgen voor mij en Alphaville nog een rustige trainingsdag tussen zitten en dan….

  Tot morgen.

  Frank


  Het is geweldig om voor zoveel publiek te rijden Zeer blij en tevreden na afloop van de proef
  Plaats een reactie « Terug

  Frank blogt:

  11-09

  Thuiskomst

  05-09

  Geweldige afsluiting

  03-09

  Teleurstelling voor Gert ...

  02-09

  BRONS!!!!

  01-09

  Petra net buiten de medai...

  31-08

  Zéér tevreden over de t...

  30-08

  De spelen zijn van start!

  29-08

  Alle Nederlandse paarden ...

  28-08

  Laatste dag trainen in de...

  27-08

  Officieel welkom geheten ...

  26-08

  Eerste ervaringen in Lond...

  25-08

  Lange reisdag

  24-08

  Het is nu echt begonnen

  23-08

  Mijn eerste blog voor Lon...

  22-06

  Franky goes London

  Mijn tweets